Foto: AFP/Scanpix/LETA

Traģiskajā 26. janvāra helikoptera avārijā, kurā gāja bojā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģenda Kobe Braients un viņa meita Džjanna, gājuši bojā deviņi cilvēki, apstiprināja amatpersonas.

Jau ziņots, ka svētdien ap pulksten 10 no rīta pēc vietējā laika kalnos virs Kalifornijas piepilsētas Kalabasas, iespējams, pārāk biezas miglas dēļ avarēja 41 gadus vecā Losandželosas "Lakers" rekordista Kobe Braienta privātais helikopters "Sikorsky S-76", kas pēc kritiena arī uzliesmoja. Sākotnēji bija apstiprināta piecu cilvēku bojāeja, bet pēc notikuma vietas apsekošanas atrastas deviņu cilvēku mirstīgās atliekas.

Helikoptera avārijā gājuši bojā arī 50 gadus vecais armēņu izcelsmes pilots Ara Zobajans. Kā atklājuši aculiecinieki, Zobajans, visticamāk, novirzījis helikopteru tālāk no apdzīvotas vietas, lai izvairītos no lielākas traģēdijas.

Vēl helikopterā bijuši jauniešu beisbola un Orinžas koledžas treneris Džons Altobelli, viņa sieva Kerija un meita Alisa. Traģēdijā gāja bojā vēl jaunā basketboliste Peitone Čestere un viņas mamma Sāra, kā arī meiteņu basketbola komandas trenere Kristīna Mauzere.

Traģēdijā cietušais helikopters bija ceļā uz Džjannas, Alisas un Peitones basketbola spēli, kam bija jānotiek svētdienas vakarā Kobe Braienta izveidotajā "Mambas" sporta akadēmijā Tauzandoksā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!