Foto: AP/Scanpix/LETA

Pagājusi vairāk nekā nedēļa kopš traģiskās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas "Lakers" leģendas Kobes Braienta bojāejas, tomēr basketbola līdzjutēju pasaule ir neziņā par basketbola izvadīšanas norises vietu un laiku.

Jau ziņots, ka 26. janvārī helikoptera avārijā bojā gāja slavenais basketbolists Kobe Braients. Kopumā traģēdijā dzīvību zaudēja deviņi cilvēki, tajā skaitā 13 gadus vecā Braienta meita Džjanna.

Braientu ģimene un Losandželosas pilsētas amatpersonas joprojām strādā pie bēru un atvadu ceremonijas plānošanas.

"Mums vēl nav precizēts datums, taču mēs katru dienu sazināmies ar "Lakers" komandu, bet pats svarīgākais – ar Braienta sievu Vanesu,” pagājušo nedēļā portālam "usatoday.com" skaidroja Losandželosas mērs Ēriks Garseti.

Publiskā izvadīšana varētu norisināties “Lakers” basketbola komandas mājās ”Staples Center” arēnā vai futbola stadionā, kas, iespējams, būtu labāka izvēle, ņemot vērā sagaidāmo lielo sērotāju pūli.

Desmit darba dienu laikā pēc helikoptera avārijas Amerikas Nacionālās transporta drošības pārvaldes (NTSB) mājaslapā ir jāsniedz skaidrojums par provizorisko negadījuma iemeslu. Publiskajā telpā izskanējis, ka lidaparāts avarējis pārāk biezas miglas dēļ, ko, visticamāk, apstiprinās arī NTSB.

Interesenti uztraucas, ka oficiālais paziņojums var sastāvēt tikai no faktiem, bet īstie avārijas veicinošie faktori atklāties laika posmā līdz 18 mēnešiem. Izmeklēšanas procesu apgrūtina tas, ka Braienta helikopterī "Sikorsky S-76" neesot bijusi "melnā kaste", kas pēc likuma arī nav vajadzīga, ziņo vairāki Amerikas mediji.

Braientu kopš nāves godinājuši vairāki NBA basketbolisti, kuri mainījuši savus spēlētāja numurus. Savukārt Itālijas pilsētiņā Redžio di Emilija basketbolista vārdā tiks nosaukts pilsētas laukums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!