Foto: AP/Scanpix/LETA

Atvadīšanās no traģiski bojā gājušajiem leģendārā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" spēlētāja Kobe Braienta un viņa meitas Džjannas notiks 24. februārī, vēsta ASV masu mediji.

Piemiņas pasākums risināsies "Lakers" mājvietā "Staples Center". Datums izvēlēties simboliski – ilglaicīgās karjeras otro pusi Braients spēlēja ar 24. numuru, bet Džjanna savā vidusskolā spēlēja ar 2. numuru. Braienta karjerā izmantotie numuri – 8. un 24. - jau iemūžināti pie "Lakers" mājvietas griestiem, bet Džjannas Braientas numuru pēc traģēdijas iemūžināja viņas pārstāvētā Hārboras skola.

Par Braienta piemiņas pasākumu ilgstoši netika ziņots, jo datuma paziņošanu kavēja dažādi objektīvi iemesli saistībā ar traģēdiju. Ņemot vērā atvadu pasākuma nozīmīgumu, tā koordinācija uzticēta Losandželosas pilsētai, bet pirms tam vairākas organizatoriskas lietas bija jāsaskaņo ar Losandželosas policiju un otro NBA komandu šajā pilsētā "Clippers", kurai 24. februārī vakarā ir paredzēta spēle pret Memfisas "Grizzlies".

Neilgi pēc traģēdijas pie "Staples Center" fani izveidoja piemiņas vietu, kur novietoja ziedus, spēļu kreklus, balonus, dažādas piemiņas lietas. Šonedēļ šīs lietas tika novāktas, bet ģimene aicinājusi labāk ziedot naudu un dažādas lietas Braienta izveidotajai labdarības biedrībai.

"Staples Center" risinājušies vairāki piemiņas pasākumi, piemēram, 2009. gadā tur pasaule atvadījās no dziedātāja Maikla Džeksona.

Ziņots, ka Braeints gāja bojā 26. janvārī helikoptera avārijā. Kopumā traģēdijā dzīvību zaudēja deviņi cilvēki, tajā skaitā 13 gadus vecā Braienta meita Džjanna. Pagaidām izmeklētāji nav paziņojuši avārijas provizorisko iemeslu. Mediji ziņo, ka oficiālais paziņojums var sastāvēt tikai no faktiem, bet īstie avārijas veicinošie faktori atklāties laika posmā līdz 18 mēnešiem. Izmeklēšanas procesu apgrūtina tas, ka Braienta helikopterī "Sikorsky S-76" neesot bijusi "melnā kaste", kas pēc likuma arī nav vajadzīga, ziņo vairāki Amerikas mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!