Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" līderis un viena no līgas lielākajām zvaigznēm Kobe Braients nevarēs spēlēt sešus līdz deviņus mēnešus.

Sestdien medicīniskajās apskatēs apstiprinājās bažas par pārrautu Ahileja cīpslu. Smago traumu Braients guva piektdien notikušajā mačā pret latvieša Andra Biedriņa pārstāvēto Goldensteitas "Warriors" vienību.

Jau šajā nedēļas nogalē pieredzējušajam basketbolistam, kuram gūtā trauma ir viena no nopietnākajām karjerā, tiek veikta operācija.

Lai arī uzreiz pēc traumas gūšanas Braients par savām iespējām atgriezties basketbolā izteicās cerīgi, vēlāk viņš sociālajos tīklos internetā paudis teju vai izmisumu. "Tagad man no šīs traumas laukumā jāatgriežas tādam pašam vai labākam. Kā gan 34 gadu vecumā lai es to paveicu?"

"Varbūt tieši šādi arī beigsies mans stāsts," pauda basketbolists.

Šosezon Braients kļuvis par ceturto visu laiku rezultatīvāko NBA spēlētāju.

Visu savu profesionālo karjeru kopš 1996.gada Braients pārstāvējis "Lakers" komandu, piecas reizes kļūstot par NBA čempionu, divas reizes kļūstot par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, bet reizi - par sezonas vērtīgāko basketbolistu. Braients 15 reizes iebalsots līgas Visu zvaigžņu spēlē un divas reizes ASV izlases rindās kļuvis par olimpisko čempionu.

Ar 43 uzvarām 80 regulārā čempionāta spēlēs "Lakers" pašlaik ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma astoto vietu un turpina izmisīgu cīņu par pēdējo vietu izslēgšanas spēlēs, sacenšoties ar Jūtas "Jazz" basketbolistiem, kuri izcīnījuši par vienu uzvaru mazāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!