Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) visu laiku trešo rezultatīvāko spēlētāju kļuvis Losandželosas "Lakers" basketbolists Kobe Braients, kurš apsteidzis leģendāro Maiklu Džordanu.

Pirms spēles ar Minesotas "Timberwolves" Braientam bija vajadzīgi deviņi punkti Džordana apsteigšanai. Šajā mačā "Lakers" ilggadējais līderis guva 26 punktus, tiekot garām Džordanam un palīdzot "Lakers" uzvarēt ar rezultātu 100:94.

Braients NBA pavadījis 19 sezonas un tagad ir guvis 32 310 punktus, kamēr Džordans 15 sezonu laikā sameta 32 292 punktus.

"Es apveicu Kobi ar šo sasniegumu. Viņš acīmredzami ir lielisks spēlētājs ar lielisku darba ētiku un mīlestību pret basketbolu. Man patika skatīties, kā viņš attīstījās kā spēlētās un vēlos redzēt, ko vēl sasniegs savā karjerā," sacīja pats Džordans.

Tikmēr Braients uzsvēra, ka viņš ļoti daudz ir mācījies no Čikāgas "Bulls" leģendas: "Viņš zina, ka no viņa esmu daudz iemācījies. Viņš ir leģenda un lielisks cilvēks."

NBA rezultatīvāko spēlētāju sarakstā 36 gadus vecajam Braientam priekšā ir tikai Karīms Abduls-Džabars (38 387) un Karls Melouns (36 928).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!