Foto: EPA/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Kobe Braients uz diviem gadiem pagarinājis līgumu ar Losandželosas "Lakers", vēsta vienība.

Pēc neoficiālas informācijas, šajā laikā spēlētājs nopelnīs 48 miljonus dolāru (24,9 miljonus latu).

Braients šosezon laukumā vēl nav izgājis ne reizi, jo iepriekšējā sezonā pirms NBA izslēgšanas spēļu sākuma 35 gadus vecais basketbolists pārrāva Ahilleja cīpslu.

Par šo sezonu basketbolists saņems 30,45 miljonus dolāru (15,8 miljonus latu), kas ir lielākā alga līgā.

Pašreizējais līgums ar "Lakers" vienību Braientam būtu noslēdzies pēc šīs sezonas, taču tagad skaidrs, ka titulētais aizsargs Losandželosas kluba sastāvā būs līdz pat 2016.gadam. Paredzams, ka šajā vienībā, kurā aizvadījis visu savu karjeru, Braients noslēgs basketbolista gaitas.

"Šī ir ļoti priecīga ziņa mūsu līdzjutējiem un "Lakers" organizācijai. Ceram, ka Kobe karjeru noslēgs kā "Lakers" spēlētājs, un šim līgumam būtu tas jānodrošina," pēc līguma parakstīšanas izteicies komandas ģenerālmenedžeris Mičs Kupčaks. "Parakstītais kontrakts garantē, ka viens no planētas labākajiem basketbolistiem paliks Losandželosā, turpmākajos gados turpinot rādīt savu lielisko spēli."

Braients savas karjeras laikā piecas reizes kļuvis par NBA čempionu, divreiz ticis atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, kā arī 2008.gadā saņēma sezonas vērtīgākā basketbolista balvu. Tāpat spēlētājs 15 reizes piedalījies Visu zvaigžņu spēlē, bet ASV izlases sastāvā 2008. un 2012.gadā triumfējis olimpiskajās spēlēs.

Braientu 1996.gada draftā ar kopējo 13.numuru izvēlējās Šarlotes "Hornets", taču neilgi pēc tam pret Vladi Divacu viņš tika aizmainīts uz "Lakers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!