Foto: AFP/Scanpix/LETA

Šī gada augustā paredzētā Džeimsa Neismita Basketbola slavas zāles ceremonija, kurā uzņemta tiktu arī aizsaulē aizgājušā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Kobe Braients, Covid-19 dēļ atcelta uz 2021. gadu, ziņo medija ESPN žurnāliste Džekija Makmulena.

2020. gada iesaukumā vieta paredzēta tādām NBA zvaigznēm kā Kobe Braients, Kevins Gārnets un Tims Dankans, kuri visi karjeru noslēdza pēc 2015./2016. gada sezonas. Šis iesaukums tiek uzskatīts par vienu no zvaigžņotākajiem slavas zāles vēsturē.

Ceremoniju bija plānots aizvadīt no šī gada 28. līdz 30. augustam, bet vēlāk piedāvāts pārcelt uz 10. līdz 12. oktobri. Tomēr koronavīrusa Covid-19 pandēmija liedz ASV aizvadīt pasākumus, kuri pulcē daudz cilvēku, tāpēc slavas zāle valde tiksies jūnijā, lai spriestu par iespējamiem datumiem 2021. gada pavasarī, atklājis tās priekšsēdētājs Džerijs Kolandželo.

Neismita slavas zāles vadītājs gan uzsvēra, ka nākamgad plānots rīkot divus pasākumus, lai katrs iesaukums tiktu uzņemts atsevišķi.

"Mēs tos neapvienosim," klāstīja Kolandželo, kurš ir arī ASV basketbola izlašu direktors. "2020. gada iesaukums ir ļoti īpašs, un tas pelnījis pats savus svētkus."

Šajā ceremonijā slavas zālē tiks uzņemts arī divkārtējo čempionu Hjūstonas "Rockets" galvenais treneris Rūdijs Tomdžanovičs, desmitkārtējā Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles dalībniece Tamika Kačingsa, Beiloras universitātes sieviešu komandas trenere Kima Melkija, Bentlijas universitātes sieviešu komandas trenere Barbara Stīvensa un koledžas treneris Edijs Satons.

Slavas zālē uzņems arī bijušo Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) funkcionāru Patriku Baumanu, kurš aizgāja aizsaulē 2018. gada rudenī.

Vienīgā Latvijas pārstāve Neismita slavas zālē ir basketboliste Uljana Semjonova, kura tajā tika uzņemta 1993. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!