Foto: LETA
No 26. līdz 30. jūnijam Valmierā jaunajiem basketbolistiem būs unikāla iespēja piedalīties "Brāļu Bertānu meistarklasē", lai strādātu pie individuālo iemaņu attīstības un uzklausītu padomus, kas lieti noderēs ikvienam spēlētājam, kura sapnis ir profesionālais basketbols. Dalībai meistarklasē aicināti pieteikties no 2001. līdz 2006. gadam dzimušie zēni.

Ar brāļu Bertānu gādību no 26. līdz 30. jūnijam Vidzemes Olimpiskajā centrā norisināsies piecu dienu meistarklase, kurā jaunie Vidzemes basketbolisti slīpēs individuālās meistarības prasmes dribla tehnikā, metiena izpildīšanā un strādās pie funkcionālās sagatavotības. Meistarklases programmā paredzētas arī vieslekcijas, kas dos ieskatu profesionālajā sporta psiholoģijā, pareizā uzturā un režīmā, kas nepieciešams, lai sasniegtu nospraustos mērķus sportā.

Pirmajā dienā savā pieredzē ar jaunajiem basketbolistiem dalīsies NBA spēlētājs Dāvis Bertāns. Tāpat jaunie sportisti meistarklases laikā tiksies ar Latvijas hokeja mūri Artūru Irbi, kurš 13 sezonas pavadījis Nacionālajā hokeja līgā (NHL), sasniedzot Stenlija kausa finālu. Ieskatu kā kļūt par Olimpisko čempionu sniegs BMX treneris Ivo Lakučs. Savukārt, tiesnesis Oskars Lucis vadīs semināru par FIBA basketbola jaunākajām noteikumu izmaiņām un spēlētāju attiecībām ar tiesnešiem.

Nometnes basketbola treneru štābā būs visu laiku rezultatīvākais Valmieras basketbolists Latvijas Basketbola līgā (LBL) Sandis Amoliņš, Valmieras basketbola sistēmas treneris Edgars Kuks, kā arī Eiropas U18 čempionāta bronzas medaļnieks (2007. gadā) Oskars Virsis. Tāpat treniņu gaitā meistarklasē viesosies Eiropas U18 čempionāta bronzas ieguvējs (2007. gadā) un aizvadītās sezonas "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" rezultatīvākais basketbolists Jānis Kaufmanis, kā arī "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" dinamiskais saspēles vadītājs Edmunds Elksnis, kurš no nenovērtēta spēlētāja jaunatnes vecumā spējis kļūt par profesionālu basketbolistu, pierādot neatlaidības un smaga darba nozīmību karjeras veidošanā.

Meistarklasē aicināti pieteikties no 2001. līdz 2006. gadam dzimušie basketbolisti, zvanot uz telefonu 26624990 (Kristaps Pļaviņš) vai rakstot e-pastu uz kristaps.plavins@vgvia.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!