Foto: F64

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" svētdien VTB Vienotās līgas mačā pret Kazaņas "Unics" brīžiem nespēlēja turnīram vajadzīgajā līmenī, kā rezultātā tika ciests zaudējums, pēc spēles atzina rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" VTB Vienotās līgas mačā sestdien savā laukumā ar rezultātu 69:81 (16:16, 16:24, 16:24, 21:17) zaudēja spēcīgajai "Unics" komandai.

"Šodien bija nestabils sniegums. Brīžiem spēlējam savā līmenī, brīžiem ne tādā līmenī, kāds ir turnīrs. Jo īpaši tas attiecas uz disciplīnu aizsardzībā un uzbrukumā," pēc mača teica Gailītis.

"VEF Rīga" galvenais treneris uzskata, ka šādi zaudējumi palīdz komandai progresēt.

"Šodien uzvarējām pie groziem, bet pieļāvām pārāk daudz kļūdu. Rezultāts līdz ar to bija loģisks," stāstīja Gailītis.

Tikmēr "Unics" galvenais treneris Dimitris Priftis atzīmēja, ka mačs bijis smags, jo šonedēļ tika piedzīvots zaudējums ULEB Eirokausa spēlē.

"Pret "VEF Rīga" attiecāmies ļoti nopietni. Tā ir komanda, kas disciplinēti spēlē uzbrukumā un labi aizsargājas. Spēle sākumā bijām pārāk atslābinājušies, bijām neefektīvi uzbrukumā un zaudējām cīņā pie groziem. Tomēr esmu gandarīts par uzvaru," teica Priftis.

"VEF Rīga" šosezon Vienotajā līgā startējusi nesekmīgi, 11 mačos izcīnot tikai vienu uzvaru, kas Gailīša trenētajai komandai dod pēdējo vietu 13 vienību vidū. Līdz regulārā čempionāta beigām rīdziniekiem jāaizvada vēl 13 mači, bet kopvērtējuma pirmais astotnieks atrodas trīs uzvaru attālumā.

Tikmēr "Unics" komanda šosezon Vienotās līgas ietvaros izcīnījusi desmit uzvaras 11 mačos, kas kopvērtējumā dod otro pozīciju, atpaliekot vienīgi no Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", bet apsteidzot Eiropas basketbola grandu Maskavas CSKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!