Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pusfinālā, uzvarot ceturto spēli pēc kārtas, trešdien, 8. maijā, iekļuva Milvoki "Bucks". Soļa attālumā no NBA pusfināla trešdien nonāca čempioni Goldensteitas "Warriors", kuras uzvaru aizēnoja līdera Kevina Duranta trauma.

"Bucks" trešdien otrās kārtas piektajā spēlē droši ar 116:91 (22:19, 30:20, 28:23, 36:29) pieveica Bostonas "Celtics", sērijā uzvarot ar 4-1. Pēc neveiksmes pirmajā mačā "Bucks" guva virsroku nākamajos četros un iesoļoja NBA pusfinālā jeb Austrumu konferences finālā, kur tiksies ar Toronto "Raptors" vai Filadelfijas "76ers".

"Bucks" līderis Jannis Adetokunbo guva 20 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, 19 punkti Krisam Midltonam, bet 18 punkti Ērikam Bledso. "Celtics" rindās 15 punktus guva Kairijs Īrvings, bet pa 14 punktiem – Džeisons Teitums un Markuss Moriss, kuram arī 11 atlēkušās bumbas.

Daudz spraigāka spēle risinājās Oklendā, kur "Warriors" tikai pēdējās minūtēs salauza Hjūstonas "Rockets" pretestību, uzvarot ar 104:99 (31:17, 26:26, 15:29, 32:27). Sērijā līdz četrām uzvarām "Warriors" ir vadībā ar 3-2, bet nākamais mačs risināsies Hjūstonā.

Pirmajā puslaikā ieguvuši vairāk nekā 10 punktu pārsvaru, "Warriors" to izsēja trešajā ceturtdaļā, un pēdējās 12 minūtēs cīņa sākās no sākuma. Vēl sešas minūtes pirms spēles beigām rezultāts bija neizšķirts 84:84, bet tad "kareivji" trīs minūšu laikā panāca 97:89. 74 sekundes pirms spēles beigām "Rockets" vēl pietuvojās līdz 95:99, bet "Warriors" pārsvaru neizlaida, gūstot uzvaru.

"Warriors" uzvaru gan aizēnoja viena no līderiem Duranta trauma. Trešās ceturtdaļas izskaņā pēc precīza pustālā metiena "Warriors" zvaigzne, dodoties aizsardzībā, pēkšņi saķēra kāju un klibodams atstāja laukumu. Durants laukumā vairs neatgriezās, bet līdz atm brīdim viņš bija guvis 22 punktus. "Warriors" sīkāk nekomentē Duranta traumu, bilstot, ka viņam ir apakšstilba savainojums.

Rezultatīvākais "Warriors" rindās ar 27 punktiem bija Klejs Tompsons, bet Stefens Karijs guva 25 punktus. "Rockets" rindās atkal neapturams bija Džeimss H;ardens (31 punkts), vēl 19 punktus guva Ēriks Gordons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!