Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Milvoki "Bucks" komanda sestdien nodrošināja vietu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Austrumu konferences finālā.

"Bucks" viesos ar rezultātu 115:111 (25:28, 22:24, 35:28 , 27:28, 6:2) pagarinājumā pārspēja Bruklinas "Nets".

Sērijā līdz četrām uzvarām "Bucks" guva virsroku ar 4-3.

Milvoki komandā rezultatīvākais ar 40 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām bija Jannis Adetokunbo, bet 23 punktus guva un desmit bumbas zem groziem izcīnīja Kriss Midltons, kurš 40 sekundes pirms pagarinājuma beigām iemeta uzvaras grozu.

Brukam Lopesam bija 19 punkti, bet Džrū Holidejs ar pieticīgu precizitāti guva 13 punktus, savam sniegumam pievienojot arī astoņas rezultatīvas piespēles un septiņas atlēkušās bumbas.

"Nets" vienībā 48 punktus guva Kevins Durents, kurš laboja NBA sērijas septīto spēļu rezultativitātes rekordu un laukumā pavadīja visas 53 minūtes. Tiesa, viņš pagarinājuma noslēdzošajā minūtē nerealizēja divus metienus.

Vēl Durents izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un sešreiz rezultatīvi piespēlēja. Džeimss Hārdens piebalsoja ar 22 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm, bet realizēja tikai piecus no 17 metieniem no spēles. Kairijs Ērvings traumas dēļ nespēlēja.

Bleiks Grifins maču noslēdza ar 17 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Abas komandas rotācijā izmantoja pa astoņiem basketbolistiem, bet liela loma bija abiem starta pieciniekiem.

Zīmīgi, ka pēdējo 15 gadu laikā šī ir pirmā sērijas septītā spēle, kurā uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams pagarinājums.

Otra Austrumu konferences fināliste noskaidrosies svētdien Filadelfijas "76ers" un Atlantas "Hawks" mačā. Rietumos finālā spēlē Fīniksas "Suns" un Losandželosas "Clippers".

NBA pamatturnīrā komandas šosezon aizvadīja 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!