Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu un Rietumu konferenču līderes Milvoki "Bucks" un Losandželosas "Lakers" ceturtdien guva uzvaras, katra savā izslēgšanas spēļu pirmās kārtas sērijā panākot rezultātu 1-1.

Milvoku "Bucks" vienība ar rezultātu 111:96 (25:13, 39:30, 29:30, 18:23) pārspēja Orlando "Magic" vienību, kas pirmajā spēlē izvirzījās vadībā sērijā.

Austrumu konferences favorīte jau pēc 17 aizvadītām minūtēm panāca rezultātu 42:19, laupot intrigu par mača uzvarētāju. Spēles pēdējā ceturtdaļā "Magic" vienība vēl spēja pietuvoties līdz deviņu punktu deficītam, tomēr Milvoku komanda tūlīt pat atjaunoja lielāku pārsvaru.

Vērtīgākā spēlētāja apbalvojuma galvenais kandidāts Jannis Adetokunbo guva 28 punktus un savāca 20 atlēkušās bumbas, bet Bruks Lopezs izcēlās ar 20 "ačiem".

Zaudētāju rindās atkal rezultatīvs bija Nikola Vučevičs, kurš atzīmējās ar 32 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām. Tieši centra spēlētājs sērijas pirmajā spēlē ar 35 punktiem un 14 bumbām zem groziem kaldināja pārsteidzošo "Magic" uzvaru.

Rietumu konferencē sērijā starp komandām, kas izsētas ar pirmo un astoto numuru, par zaudējumu reabilitējās Losandželosas "Lakers" basketbolisti, kas ar rezultātu 111:88 (27:19, 29:20, 32:19, 23:30) sagrāva Portlendas "Trail Blazers" vienību.

Šajā spēlē uzvarētāju pārsvars bija vēl graujošāks, "Blazers" vienības deficītam sasniedzot pat 33 punktus. Daļa no rezultāta starpības tika samazināta, spēles izskaņā laukumā dodoties rezervistiem.

"Lakers" rindās 31 punkts un 11 atlēkušās bumbas Entonijam Deivisam, bet tikai desmit punktus guva komandas zvaigzne Lebrons Džeimss, kurš uzstādīja jaunu karjeras antirekordu "play-off" mačos.

Savukārt zaudētāju sastāvā aktīvākais ar 18 punktiem bija Deimiens Lilards, kurš spēles trešajā ceturtdaļā savainoja kreisās rokas pirkstu. Pēc spēles veikta rentgena uzņēmuma rezultāti gan bija negatīvi.

Savukārt sērijā vadību 2-0 panāca Hjūstonas "Rockets" klubs, kas ar 111:98 (35:30, 18:29, 24:19, 34:20) apspēlēja Oklahomsitijas "Thunder" vienību.

"Rockets" komanda izcēlās ar sabalansētu rezultativitāti, septiņiem no astoņiem laukumā gājušajiem basketbolistiem gūstot vismaz desmit punktus. Starp viņiem visvairāk punktu guva Džeimss Hārdens, kurš atzīmējās ar 21 punktu un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Zaudētāju labā jaunu personīgo rekordu izslēgšanas spēlēs guva aizsargs Šejs Gildžess-Aleksandrs, kurš sakrāja 31 punktu.

Jau ziņots, ka ceturtdienas pirmajā spēlē Maiami "Heat" komanda sērijā panāca rezultātu 2-0 pret Indiānas "Pacers" vienību. Visas šīs sērijas turpināsies sestdien, bet piektdien laukumā dosies Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" vienība un Kristaps Porziņģis ar Dalasas "Mavericks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!