Trešdien notikusī "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlei starp "Valmiera/ORDO" un "Jūrmala" bijušas pazīmes par negodīgumu, jo gan pirms mača, gan cīņas gaitā netipiski mainījušās bukmeikeru prognozes. Likmju netipiskas izmaiņas parasti liecina par negodīgas spēles piekopšanu konkrētajā mačā, tomēr šajā gadījumā, visticamāk, bijusi bukmeikeru prognožu kļūme.

LBL spēlē trešdien "Valmiera/ORDO" savās mājās ar 56:94 zaudēja "Jūrmalai". Abas komandas savā starpā tikās arī 21. oktobrī Jūrmalā, kur vēl pārliecinošāk ar 103:58 uzvarēja mājinieki.

Pirms trešdien, 1. novembrī, notikušās spēles novērots netipiski daudz likmju uz jūrmalnieku uzvaru. Kā skaidro bukmeikeru kantora "viensviens.lv" vadītājs Toms Piliksers, pirms mača bijušas neadekvātas prognozes par jūrmalnieku uzvaru.

"Protams, signāli bija par šo spēli. Bija netipiskas likmju svārstības, ikdienā tā nenotiek. Uz spēli bukmeikeri izgāja ar vienu līniju 10,5 punktu pārsvars "Jūrmalai", bet tad strauji mainījās šī līnija un nobāzējās uz 22-23 punktu pārsvaru. Tas nozīmē, ka likmes tika liktas vienā virzienā uz "Jūrmalas" uzvaru," skaidro Piliksers.

Viņš norāda, ka šīs pazīmes liecinot par aizdomām par sarunātu spēli, tomēr šoreiz, visticamāk, bijis misēklis. "Likmes bija arī pie mums, bet ne aizdomīgas. Es vairāk tomēr sliektos uz to, ka ar spēli viss bija kārtībā, bet vienkārši "līnija" nebija adekvāta. Cilvēki uzskatīja šo "līniju" par zemu un izdarīja likmes. Šoreiz var atrast pamatojumu, lai pat cilvēks bez nekādas iesaistes, būtu veicis likmi, jo te reāli varēja redzēt, kā uzvarēt. Cilvēki jau redz, kur bukmeikeri varbūt kļūdās un kur var vinnēt."

Piliksera teiktajam piekrīt Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps. "Nekādus signālus par šo spēli neesam saņēmuši. Redzējām komunikāciju sociālajos tīklos, tāpēc paprasījām komentāru no mūsu partnera "Federbet". Viņi apstiprināja to, ko mēs paši spējām konstatēt – nekompetenti noteiktas sākotnējās likmes uz atsevišķām "līnijām". Var teikt, ka bukmeikeru kļūme."

"Ja man prasītu viedokli, vai "Valmiera/ORDO" zaudēs ar sešu punktu pārsvaru, es loģiski teiktu, ka jāliek uz "Jūrmalu". Domāju, ka visi, kuri kaut nedaudz interesējas par basketbolu, liktu šajā gadījumā uz "Jūrmalu". Nebija jau arī novērotas kaut kādas nesamērīgas likmes un to arī nebija manījuši "Federbet" pārstāvji," piebilst Šneps.

Gan Piliksers, gan Šneps apstiprināja, ka šajā sezonā neviena spēle nav bijusi aizdomīga, bet kopumā LBL pēdējās pāris sezonās ir bijušas vien dažas spēles, kuras varētu ierindot šajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!