Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences pirmajā finālsērijas spēlē svētdien regulārā čempionāta uzvarētāji Čikāgas "Bulls" savā laukumā pārspēja zvaigžņoto Maiami "Heat" vienību, kamēr Rietumu konferences finālā kā pēdējie iekļuva Oklahomasitijas "Thunder" basketbolisti.

"Bulls" sērijas pirmajā mačā uzvarēja ar rezultātu 103:82 (20:23, 28:25, 24:15, 31:19).

Uzvarētāju labā šajā mačā 28 punktus guva sezonas vērtīgākais spēlētājs Deriks Rouzs, kamēr Luols Dengs izcēlās ar 21 gūto punktu.

Tikmēr "Heat" rindās pie 30 punktiem tika Kriss Bošs, bet Lebrons Džeimss guva tikai 15 punktus. Dveins Veids šoreiz iekrāja 18 gūtos punktus.

Interesanti, ka spēlēs pēdējās minūtēs, kad mača liktenis jau bija izšķirts, laukuma saimnieku līdzjutēji Džeimsa, Boša un Veida virzienā raidīja dažādus aizskarošus saukļus, ieskaitot "pārvērtēti" un "uzvariet "Heat"".

Sērijā līdz četrām uzvarām ar 1-0 vadībā atrodas "Bulls". Sērijas otrā spēle trešdien notiks Čikāgā.

Savukārt Rietumu konferences finālā kā pēdējie svētdien iekļuva "Thunder" basketbolisti, kas sērijas septītajā spēlē savā laukumā ar 105:90 (21:17, 21:17, 30:24, 33:32) uzvarēja Memfisas "Grizzlies", visā sērijā svinot uzvaru ar rezultātu 4-3.

Teicamu sniegumu uzvarētāju labā šajā mačā nodemonstrēja Rasels Vestbrūks, kurš tika pie "triple-double", gūstot 14 punktus, veicot 14 rezultatīvas piespēles un izcīnot desmit atlēkušās bumbas.

Rezultatīvākais "Thunder" rindās ar 39 punktiem bija Kevins Durants, kamēr "Grizzlies" sastāvā 18 punktus iekrāja Maiks Konlijs.

"Grizzlies" NBA izslēgšanas turnīra otrajā kārtā spēlēja pirmo reizi komandas pastāvēšanas vēsturē.

Jau vēstīts, ka Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā "Grizzlies" ar 4-2 pieveica Sanantonio "Spurs", kas regulārajā čempionātā bija spēcīgākā konferences komanda.

Kā ziņots, "Grizzlies" kļuva tikai par otro komandu, kas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā izlikta ar astoto numuru un sērijā spējusi pieveikt konferences spēcīgāko klubu kopš NBA arī "play off" pirmajā kārtā ieviesa sēriju līdz četrām uzvarām.

Līdz šim vienīgā komanda, kurai bija izdevies tāds sasniegums, bija latvieša Andra Biedriņa pārstāvētā Goldensteitas "Warriors", kas 2007.gadā izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pieveica Dalasas "Mavericks".

Tādējādi "Thunder" Rietumu konferences finālā spēkosies ar "Mavericks" basketbolistiem, kas savā pusfinālsērijā ar 4-0 pārspēja aizvadīto divu sezonu čempionus Losandželosas "Lakers".

Sērijas pirmā spēle otrdien notiks Dalasā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!