Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pusfinālā ceturtdien iekļuva regulārās sezonas Austrumu konferences labākā komanda Čikāgas "Bulls", kas tagad tiksies ar zvaigžņoto Maiami "Heat".

NBA "play off" otrās kārtas sestajā spēlē "Bulls" viesos ar 93:73 (27:17, 18:18, 25:18, 23:20) pieveica Atlantas "Hawks", triumfējot visā sērijā ar 4-2. Uzvarētājiem Karloss Būzers guva 23 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet Deriks Rouzs guva 19 punktus un izdarīja 12 rezultatīvas piespēles. "Hawks" labā 19 punktus guva Džo Džonsons, 18 punktus – Džošs Smits.

NBA pusfinālā "Bulls" pēdējo reizi spēlēja 1998.gadā, kad komanda ar leģendāro Maiklu Džordanu priekšgalā izcīnīja čempionu titulu. Pēc tā saucamā "three-peat" (atkārtoti trīs gadus pēc kārtas čempionu tituls) izcīnīšanas "Bulls" piedzīvoja krasas pārmaiņas, Džordans otro reizi paziņoja par aiziešanu no sporta, bet praktiski visi vadošie spēlētāji pameta komandu. "Bulls" komandai bija pat sezonas, kad piedzīvoja 60 un vairāk zaudējumus sezonā, bet tagad Čikāgas komanda atdzimusi.

NBA pusfināla sērijas pret zvaigžņoto "Heat" pirmā spēle svētdien notiks Čikāgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!