Latviešu basketbolists Sandis Buškevics panācis vienošanos uz pārbaudes laiku ar Polijas komandu Sopotas ''Trefl'', kurā par galveno treneri strādā latviešu speciālists Kārlis Muižnieks, vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

"Trefl" komanda Buškevicu pārbaudīs līdz oktobra beigām un tad pieņems lēmumu, vai turpināt sadarbību ar latviešu saspēles vadītāju.

Šomēnes "Trefl" vienība nespēja kvalificēties Eiropas Izaicinājuma kausa pamatturnīram, kvalifikācijas kārtā divu spēļu summā ar 126:147 piekāpjoties Beļģijas komandai "Dexia Mons-Hainaut".

"Pēc spēlēm ar "Dexia Mons-Hainaut" un Polijas čempionāta spēles ar AZS izlēmām, ka mūs neapmierina sākumsastāva spēlētāja Džermeina Bīla attieksme, tāpēc izlēmām pastiprināt saspēles vadītāja posteni," pastāstīja "Trefl" sporta direktors Tomašs Kvjatkovskis. "Buškevics ir pieredzējis spēlētājs, kurš sezonai gatavojās ar Rīgas "Barons" komandu, tāpēc viņam vajadzētu būt labā formā un palīdzēt mums jau no pirmajiem mačiem."

Pirmo spēli Buškevics aizvadīs jau 16 oktobrī, kad Polijas čempionāta ietvaros "Trefl" tiksies ar ''Kotwica'' basketbolistiem.

Līdz šim "Trefl" komanda Polijas čempionātā aizvadījusi vienu spēli, kad pieveica AZS ar 92:61.

Buškevics oficiāli nav spēlējis kopš janvāra beigām. Pagājušajā sezonā viņš decembra vidū pievienojās Latvijas klubam "Ventspils", kas pēc pārbaudes laika līgumu neturpināja. Tā kļuva par latvieša vienīgo spēļu praksi aizvadītajā sezonā.

Buškevics savu karjeru uzsāka tieši "Ventspils" klubā, kurā spēlēja no 1994. līdz 2003.gadam. Pēc tam viņš devās peļņā uz ārzemēm, pievienojoties Stambulas "Galatasaray".

Pavadījis sezonu Turcijā, 2004./2005.gada sezonā Buškevics spēlēja Permas "Ural Great" un Maskavas apgabala "Dinamo" komandās Krievijā. 2005.gadā aizsargs pievienojās Viļņas "Lietuvos rytas" komandai, bet pēc gada - toreiz ambiciozajai "ASK Rīga" vienībai.

Pēc atlaišanas no kluba 2008.gadā ilgu laiku basketbolistam nebija darba, bet tā gada nogalē viņš devās uz Itāliju, lai pievienotos pastarīšiem Udīnes "Snaidero", tomēr Buškevics atgriezās mājās vēl pirms sezonas beigām. Savukārt pagājušajā sezonā Buškevics piedalījās tikai deviņos oficiālos mačos.

Muižnieks, kurš vairākus gadus kopā ar Buškevicu strādāja "Ventspils" vienībā, "Trefl" komandu trenē jau otro sezonu. Pirms tam Muižnieks ārvalstu klubos nebija strādājis. No 1999.gada līdz 2007.gadam Muižnieks trenēja vairākkārtējos Latvijas čempionus "Ventspils", bet pēc tam pusotru sezonu bija Rīgas "Barons"/LMT galvenais treneris. Tāpat Muižnieks kā galvenais treneris vadījis Latvijas vīriešu nacionālo izlasi divos Eiropas čempionātos un bijis Ainara Zvirgzdiņa palīgs Latvijas sieviešu basketbola valstsvienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!