Foto: F64

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) A apakšgrupas spēlē pret Krievijas klubu "Ņižņij Novgorod" nespēja parādīt savu spēli, tāpēc piedzīvoja zaudējumu, uzskata Latvijas kluba galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, piektdien aizvadītajā A apakšgrupas mačā "VEF Rīga" savā laukumā zaudēja pagarinājumā ar rezultātu 92:97.

"Pretinieks bija spēcīgāks un uzvarēja pelnīti," pēc mača secināja Butauts. "Lai arī mums bija iespējas uzvarēt, tas nebūtu bijis godīgs iznākums. Debesis mums deva dāvanu, kuru nepratām paņemt. Spēles gaitā no ritma izsita pretinieku labā spēle aizsardzībā. Daudz nervozējām. Tik saspringtā spēlē pieļaut 18 kļūdas soda metienos ir daudz par daudz. Tāpat zaudējām cīņu par atlēkušajām bumbām, bet uzbrukumā reizēm bijām bezspēcīgi. Tagad šajā turnīrā katra spēle būs kā fināls. Ar optimismu jāstrādā tālāk."


Viens no "VEF Rīga" līderiem Kortnijs Simss aizvadītajā mačā spēlēja tikai piecas minūtes. Butauts atzina, ka tas bija taktisks lēmums, jo pretinieki uzreiz izmantoja viņa lēnumu.

"Ja pastiprināsim sastāvu, tad tikai ar spēlētāju, kas mums reāli kaut ko dos. Lai papildinātos, jābūt variantiem. Marks Perijs pašlaik balansē uz naža asmens par palikšanu komandā," piebilda Butauts.

"Manai komandai šī bija smaga spēle. Tiesa, izpildījums nebija kvalitatīvs," pēc mača atzina "Ņižņij Novgorod" komandas galvenais treneris Zorans Lukičs. "Īsā laikā aizvadījām otro spēli, tāpēc nepaguvām laicīgi sagatavoties. Mūsu uzdevums bija trešajā ceturtdaļā nospēlēt ļoti agresīvi, kas izdevās pietiekami labi, lai arī brīžiem nespēlējām ar galvu."

"Ar lielu vēlmi pratām atgūties no pēkšņā kritiena, bet pamatlaika beigās iespēju uzvarēt "VEF Rīga" iedevām kā uz paplātes - viņi to vienkārši nepaņēma. Pagarinājumā vienkārši lūdzu spēlētājiem neko necensties pierādīt un nospēlēt stabili," piebilda Lukičs.

VBL turnīra A apakšgrupas kopvērtējumā šobrīd "VEF Rīga" ar piecām uzvarām deviņās aizvadītajās spēlēs ieņem trešo vietu, bet "Ņižņij Novgorod" komanda ar pieciem panākumiem desmit mačos atrodas pozīciju zemāk.

VBL pamatturnīrā piedalās 18 komandas, kas divās apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tam katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, turklāt abu grupu uzvarētāji automātiski iekļūs finālčetrinieka turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!