Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Gan "Ventspils", gan "VEF Rīga" komandām ir pilnīgi vienādas iespējas uzvarēt Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas septītajā spēlē, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, otrdien notikušajā sērijas sestajā spēlē "VEF Rīga" savā laukumā ar 72:70 (19:24, 27:12, 15:17, 11:17) uzvarēja regulārā čempionāta uzvarētājus "Ventspils". Tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuva 3-3. Sērijas izšķirošais, septītais, mačs piektdien notiks Ventspilī.


"Pretinieks cīnījās līdz galam, izkarojot labas izredzes tikt pie uzvaras. Pirmajā puslaikā spēlējām daudz labāk, taču beigas sanāca nervozas - tajās varēja notikt jebkas," uzskata Butauts. "Laikam mēs pārāk ātri noticējām uzvarai, bet ventspilnieki atgādināja, ka spēle ilgst 40 minūtes."

"Abām komandām izredzes atkal ir pilnīgi vienādas. Mums galvenais ir izārstēt traumas un sagatavoties piektdienai," piebilda treneris, kurš izteicās, ka amerikānis Trevons Hjūzs savainojuma dēļ šajā sērijā vairs nespēlēs.

"Beigas sanāca skatītājiem interesantas, jo uztaisījām paši sev problēmas," piebilda "VEF Rīga" spēlētājs Sandis Valters. "Man pašam bija problēmas ar saņemtajiem sodiem, kas izsita no ritma, bet beigās aizmetām garām svarīgus metienus. Pretinieks parādīja raksturu, bet galvenais ir rezultāts."


Savukārt "Ventspils" komandas galvenais treneris Guntis Endzels ieskicēja centrālos zaudējuma iemeslus.

"Šodien izgāzāmies otrajā ceturtdaļā, kad ļāvām pretiniekiem darītu visu, ko viņi vēlējās, sevišķi no tālās distances. Pēc tam visu sakārtojām - tāpēc zaudējām ar tikai divu punktu starpību," uzskata Endzels "Šai spēlei speciāli negatavojāmies, jo nezinājām, kādi spēlētāji "VEF Rīga" būs ierindā. Mums ir savas pamatnostādnes, kuras cenšamies īstenot vienmēr."

"Pēdējā spēlē daudz ko noteiks psiholoģija - uzvarēs izturīgākie. Šādā sastāvā gan spēlējam tikai pāris mēnešus, tāpēc neesam labi saspēlējušies," piebilda treneris.

Spēles pavediena pazaudēšanu pēc cīņas izcēla viesu komandas un mača rezultatīvākais spēlētājs Jānis Strēlnieks.

"Atbraucām, lai uzvarētu, taču zinājām, ka "VEF Rīga" nav, kur atkāpties - pat par spīti savainojumiem viņi ies uz visu banku. Spēles gaitā zaudējām tās pavedienu, ko beigās centāmies atgūt, taču tas neizdevās. Bija nosacījums spēlēt kā komandai, taču bija redzams, ka piespēles apkārt gāja mazākā skaitā. Varbūt tur arī palika šie zaudētie punkti," izteicās Strēlnieks.

"Sezonas pēdējā spēlē būs jākrīt ar asiņainām kājām un jāda viss, lai uzvarētu," savus komandas biedrus cīņā sauca Strēlnieks.

Kā ziņots, pirmajās četrās sērijas spēlēs pie uzvarām tika tikai tās komandas, kas spēlēja viesos. Sērijas pirmajā mačā "VEF Rīga" uzvarēja ar 79:70, otrajā spēlē "Ventspils" revanšējās ar 75:72, trešajā mačā pie panākuma ar 90:83 tika "VEF Rīga", bet ceturtajā cīņā graujošu uzvaru nodrošināja "Ventspils" - 93:55.

Tomēr piektajā spēlē "Ventspils" šo kārtību lauza, savā laukumā uzvarēja ar 71:62 un spēra platu soli pretī titulam.

Kā zināms, uzreiz pēc otrā mača "VEF Rīga" iesniedza oficiālu protestu, jo klubu neapmierina mača galvenā tiesneša lēmums spēles izskaņā.

Tomēr "VEF Rīga" protestu noraidīja LBL Tehniskā komisija, bet tika iesniegta apelācija, kuru noraidīja arī Apelācijas komisija. "VEF Rīga" komanda turpinās LBL finālsēriju, taču vienlaikus tiks lemts par turpmākajām darbībām šā jautājuma risināšanā, neizslēdzot iespēju vērsties arī Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Jau vēstīts, ka titulētāka komanda ir "Ventspils", kas uzvarējusi astoņās no 11 finālsērijām, kurās piedalījusies. Astoņi tituli ir arī "Brocēni" komandas kontā.

Savukārt "VEF Rīga" komanda finālsērijā debitēja iepriekšējā sezonā, kad ar 3-4 piekāpās "Barons" komandai.

Jau ziņots, ka pusfināla sērijās "VEF Rīga" ar 3-1 uzvarēja "Liepājas Lauvu" vienību, bet "Ventspils" ar 3-0 pārspēja pagājušās sezonas čempionvienību "Barons/O!Karte".

"Liepājas Lauvas" un "Barons/O!Karte" savā starpā tikās sērijā par trešo vietu. Šajā sērijā līdz vienas komandas trīs uzvarām liepājnieki triumfēja 3-0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!