Foto: F64

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" pēdējā VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) grupu turnīra pirmā apļa spēlē pret "Lokomotiv-Kubaņ" komandu no Krievijas labi nospēlējusi trīs ceturtdaļas, tomēr ar to nebija pietiekami, atzina Latvijas komandas galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, pirmdien aizvadītajā mačā "VEF Rīga" sīvā cīņā piekāpās ar rezultātu 72:77.

"Žēl, ka gada pēdējā spēlē "Arēnā Rīga" mums neizdevās sniegt dāvanu saviem uzticamākajiem faniem, taču pretinieks šoreiz bija spēcīgāks. Mēs cīnījāmies cik vien varējām," teica Butauts. "Pretinieku līderus nosedzām trīs ar pusi ceturtdaļas, tomēr ar to nav pietiekoši."



"Zaudējām cīņu par atlēkušajām bumbām un nespējām veikt spiedienu zem groza," secināja lietuviešu speciālists. "Perimetrā mēs tikām ļoti labi nosegti, tāpēc katrs punkts nāca ar milzu grūtībām. Uz šāda fona ar mūsu pieļautajām kļūdām nevar uzvarēt tik spēcīgu pretinieku."

Butauts atzina, ka šajā mačā vēl uz maksimumu nebija gatavs spēlēt iepriekšējā cīņā traumu guvušais Artūrs Strēlnieks. "Līdz ar to dubulti labi vajadzēja darboties Gatim Jahovičam."

"Pirmais aizvadītais aplis VTB turnīrā vērtējams kā neslikts, jo sešas uzvaras nav maz," uzsvēra treneris. "Neesam tas lielākais klubs un ar lielāko budžetu, tāpēc mums jābūt gandarītiem."

Butauts atklāja, ka pašlaik "VEF Rīga" komanda meklē papildinājumus, tomēr vēl nekāda konkrētība nav. "Darbs šajā ziņā vēl tiek veikts, jo līdz šim tam nav pieticis laika."

""VEF Rīga" ikdienā demonstrē atlētisku un agresīvu basketbolu, bet mūsu galvenais uzdevums bija apturēt [Ērlu] Roulendu, kurš ir vienības motors," izteicās "Lokomotiv-Kubaņ" komandas galvenais treneris Jevgēņijs Pašutins. "Roulends savus punktus savāca, taču [Kristapam] Janičenokam un Dairim [Bertānam] gan tas neizdevās."

"Gandrīz visas komandas Rīgā piedzīvo fiasko, tāpēc mums bija svarīgi spēlēt stabili. Rīdziniekus ir ļoti sarežģīti apturēt," galvenos uzstādījumus pirms spēles atcerējās Pašutins. "Mēs darīsim visu iespējamo, lai pēc iespējas ātrāk spēlētu Eirolīgā, tāpēc katrā turnīra spēlē mums jāparāda cienījams sniegums."

"Aizvadījām labu spēli un uzvarējām ļoti spēcīgu komandu," secināja Krasnodaras vienībā vissekmīgāk nospēlējušais Niks Kalatess. "Rīgā daudzām komandām klājas plāni, tāpēc mums izcīnītais panākums ir ļoti patīkams. Īpaši labi nospēlējām pēdējā ceturtdaļā."

"Šodien arī man pašam izdevās izpildīt savu lomu un palīdzēt aizvest komandu līdz uzvarai," stāstīja Kalatess, kurš ne tikai guva 21 punktu, bet arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un izpildīja piecas rezultatīvas piespēles. Zīmīgi, ka lielāko daļu no saviem punktiem Kalatess guva pēdējā ceturtdaļā.

B apakšgrupas kopvērtējumā abām komandām tagad ir pa sešiem panākumiem deviņos mačos, kas dod trešo un ceturto vietu. Grupas līderi ar astoņiem panākumiem deviņās spēlēs ir Maskavas CSKA basketbolisti, bet "Žalgiris" ieņem otro vietu ar septiņām uzvarām astoņās cīņās.

Kā ziņots, šosezon gan "VEF Rīga", gan "Lokomotiv-Kubaņ" vienības sacenšas arī Eiropas kausa turnīrā, kurā abas sasniegušas otro posmu jeb "Top 16" turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!