Foto: F64

Latvijas čempionvienībai basketbolā "VEF Rīga" ir jālepojas ar izcīnīto uzvaru Eiropas kausa turnīra spēlē pret spēcīgo Spānijas komandu Bilbao "Uxue", uzskata rīdzinieku galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, "VEF Rīga" Eiropas kausa turnīra otrā posma jeb "Top16" sacensību otrās kārtas mačā otrdien savā laukumā ar rezultātu 99:76 (25:21, 25:23, 25:17, 24:15) uzvarēja "Uxue" komandu, kas pagājušajā sezonā sekmīgi spēlēja ULEB Eirolīgā. Latvijas klubs tādējādi tika pie savas pirmās uzvaras turnīra otrajā kārtā.

"Šī bija viena no skaistākajām mūsu uzvarām. Spēlējām disciplinēti un kā komanda gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Tā arī bija uzvaras atslēga," pēc cīņas uzsvēra Butauts. "Šis gan ir tikai mazs solis nākamā posma virzienā, tāpēc mums jāturpina tādā pašā garā."

Butauts piekrita, ka šajā mačā labu sniegumu nodemonstrēja amerikānis Ērls Roulends un Gatis Jahovičs, tomēr neviena konkrēta basketbolista sniegumu treneris nevēlējās izcelt, jo visi laukumā paveica savu darbu.

"Jāpiekrīt, ka šī bija mūsu labākā spēle šosezon. "Uxue" ir spēcīgs klubs no varenas līgas, tāpēc ar šo uzvaru mums ir jālepojas," piebilda treneris. "Daudz priecāties gan nevaram, jo mums jāstrādā tālāk."

Savu iepriekšējo maču "VEF Rīga" aizvadīja sestdien, kad VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) spēlē savā laukumā ar 94:89 uzvarēja Klaipēdas "Neptunas" vienību no Lietuvas. Butauts izteicās, ka cilvēciski saprot, ka komanda iekšēji jau domāja par maču pret "Uxue", taču profesionālā ziņā viņš atsakās saprast nepārliecinošo sniegumu spēlē pret "Neptunas".

Tāpat Butauts atkārtoti apstiprināja, ka komanda meklē pastiprinājumu cīņā zem groza, taču arī lika noprast, ka atbilstoša kandidatūra līdz šim vēl nav atrasta.

"Tirgus ir tāds, kāds tas ir. Negribam spēlētāju ņemt tikai ņemšanas pēc, jo komandā pašlaik ir ļoti labs mikroklimats. Kādu ņemsim tikai tad, ja viņš mums pilnībā derēs," uzsvēra Butauts.

Savukārt Spānijas kluba galvenais treneris Fotis Kacikaris, kurš kopš decembra ir arī Krievijas izlases vadītājs, izcēla, ka komandas zaudējuma iemesli meklējami sliktajā sniegumā aizsardzībā un neveiksmīgajā pirmajā puslaikā.

"Rīdzinieki iemeta vairākus svarīgus tālmetienus uzbrukumu pēdējās sekundēs, kas salauza manu komandu. Tas gan mums nebija nekāds pārsteigums, tomēr fiziski bijām noguruši. Tas ātri vien pārvērtās arī psiholoģiskā smagumā," izteicās Kacikaris, atzīstot arī Roulenda lielo nopelnu "VEF Rīga" uzvarā.

Vēl vienā šīs grupas spēlē trešdien Nimburkas CEZ no Čehijas uzņems citu Spānijas vienību "Valencia Basket".

Kā ziņots, pirmajā kārtā "VEF Rīga" sīvā cīņā ar 82:86 izbraukumā piekāpās Valensijas vienībai, bet "Uxue" samērā pārsteidzoši ar 83:85 savā laukumā piekāpās CEZ basketbolistiem.

Komandas savstarpēji aizvadīs divu apļu turnīru, bet pēc tam pirmo divu vietu ieguvējas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētājs tiks noskaidrots divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena spēle.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!