Foto: F64

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" darīs visu, lai VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta pēdējā mačā izbraukumā pieveiktu spēcīgo Lietuvas komandu Kauņas "Žalgiris" un iekļūtu izslēgšanas spēlēs, uzsver rīdzinieku galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, kārtējā A apakšgrupas mačā "VEF Rīga" trešdien ar 103:89 (30:19, 25:21, 28:23, 20:26) savā laukumā pārliecinoši pieveica latvieša Armanda Šķēles pārstāvēto Igaunijas čempionvienību Tallinas "Kalev/Cramo".

"Mūsu fani ir pelnījuši gan pateicību, gan apsveikumu ar svarīgu uzvaru. Sākums nesanāca kā vēlējāmies, taču pēc spēlētāju maiņām sākām kontrolēt spēles gaitu un tā arī to neatlaidām," pēc mača izteicās Butauts. "Savu artavu mums sniedza arī jaunie spēlētāji."


Šim mačam bija pieteikts arī vienības kapteinis Kristaps Janičenoks, kurš atgūstas no traumas, tomēr pagaidām vēl viņš laukumā neizgāja.

"Janičenoks ir aizvadījis divus treniņus un pamazām atgūstas," stāstīja Butauts. "Biju domājis viņu šodien mazliet izmantot, tomēr galvenais, ka viņš būs gatavs uz pēdējo mačo pret "Žalgiris"."

"Uzskatu, ka spēle bija ļoti atklāta. Aizsardzība abām komandām bija otrajā plānā un visu noteica uzbrukums," teica "Kalev/Cramo" galvenais treneris Aivars Kūsmā. ""VEF Rīga" spēlēja ļoti simpātisku basketbolu. Mums spēle neko neizšķīra, turklāt nevarēja palīdzēt pamatcentrs Bamba Fols. Izmēģinājām dažādus spēles variantus, daudz eksperimentējām, jo iespējams, ka ar rīdziniekiem tiksimies Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfinālā."

Senegāliešu centrs Fols "Kalev/Cramo" komandai nevarēja palīdzēt, jo Latvijā Senegālas pase nav derīgs ceļojuma dokuments pat neskatoties uz Šengenas vīzu tajā. Šī iemesla dēļ Folam visu sezonu rodas ievērojamas problēmas, dodoties izbraukuma mačos.

Kā ziņots, Šķēle 20 nospēlētajās minūtēs guva divus punktus un izcīnīja divas atlēkušās bumbas.

"Treniņos Šķēle atdod 110%, bet viņa pārliecība pēdējā laikā ir zudusi un metienu realizācijas procents ir zems," stāstīja Kūsmā. "Pamazām tomēr sākas izšķirošās spēles. Vēl viņam tiks dots laiks, bet, ja šādi turpināsies, man būs jāizdara savi secinājumi. Par nākamo sezonu un Šķēles palikšanu komandām neko vēl pateikt nevaru, taču viņam vajadzētu spēt šajā komandā spēlēt labi, jo stils ir viņam piemērots."

Lai kvalificētos VTB VBL turnīra izslēgšanas spēlēm, "VEF Rīga" komandai pēdējā mačā izbraukumā būs obligāti jāpieveic slavenais Lietuvas klubs Kauņas "Žalgiris".

"Mums ir iespēja iekļūt izslēgšanas spēlēs un uz to arī iesim," uzsvēra Butauts. "Nedomāsim par to kā "Žalgiris" komandai ies atlikušajās spēlēs un koncentrēsimies tikai uz savu spēli. Tomēr par šo maču domāsim vien pēc Latvijas Basketbola līgas (LBL) mača ar biznesa augstskolu "Turība". Vienmēr cenšamies neskatīties pārāk tālu nākotnē, jo cienām katru pretinieku."

A apakšgrupas kopvērtējumā "VEF Rīga" ar astoņām uzvarām 15 aizvadītajās spēlēs pēc šī mača atguva trešo vietu, tai ar astoņiem panākumiem 16 mačos seko Krievijas vienība "Ņižņij Novgorod", bet "Žalgiris" kontā ir sešas uzvaras 12 spēlēs.

VBL pamatturnīrā piedalās 18 komandas, kas divās apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tam katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, turklāt abu grupu uzvarētāji automātiski iekļūs finālčetrinieka turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!