Foto: F64

"VEF Rīgai" ir pamats būt gandarītiem par otrdien pagarinājumā gūto uzvaru pār Čehijas "ČEZ Nymburk" Eiropas kausa spēlē, taču priecāties komandai nav laika, jo nopietni jāgatavojas nākamajām cīņām, pēc panākuma teica Latvijas basketbola čempionvienības galvenais treneris Ramūns Butauts.

Izcīnīt svarīgo uzvaru Čehijā "VEF Rīgai" palīdzēja iepriekš izstrādātā spēles plāna ievērošana un komandas pacietība, neatkāpjoties no tā arī saspringtās situācijās, pastāstīja Butauts.

"Esam apmierināti ar spēli un uzvaru pār "Nymburk", kas ir spēcīga komanda. Taču priecāties nav laika," sacīja Butauts. "Spēlējām mierīgi un pēc plāna, un tas bija viens no iemesliem, kādēļ uzvarējām," paskaidroja treneris.

Butauts atturējās komentēt "VEF Rīgai" labvēlīgo epizodi pamatlaika pēdējā minūtē, kad par pārkāpumu pret Dairi Bertānu pretinieks nopelnīja gan personisko piezīmi, gan nesportisko piezīmi. Treneris uzsvēra, ka nekad publiski nekomentē soģu darbību, un no sava principa neatkāpjas. Savukārt Sandi Valteru, kurš realizēja deviņus no 10 soda metieniem, tostarp pagarinājuma beigās, Butauts raksturoja kā komandas vecāko un pieredzējušāko spēlētāju, kurš lieliski cīnījās. Spēles galotnē "VEF Rīgai" bija zināms, ka gaidāms ass presings, tādēļ bumbas izspēli komanda sāka uz Valteru vai Bertānu, paļaujoties uz viņu precizitāti no soda metienu līnijas, paskaidroja Butauts.

Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, "VEF Rīgai" pēdējā spēlē pēc nedēļas "Arēnā Rīga" jāuzvar Spānijas "Valencia", kas jau nodrošinājusi izkļūšanu no grupas. Taču pieņēmumu, ka tas "VEF Rīgai" atvieglos cīņu par uzvaru, Butauts kategoriski noraidīja.

""Valencia" ir komanda, kas ne par ko negribēs pieļaut zaudējumu pret tādu komandu kā "VEF Rīga". Šādam pieņēmumam ir tukša gaisa vērtība," teica treneris.

"VEF Rīga" pēc atgriešanās mājās gatavosies sestdien paredzētajai Latvijas basketbola līgas spēlei pret BK "Valmiera", savukārt nākamo otrdien būs gatava uzņemt "Valencia", komandas tuvākos plānus izklāstīja Butauts. Viņš uzteica arī Antanu Kavaļausku, kurš uz Čehiju aizbrauca saslimis, tomēr devās laukumā un nospēlēja komandai lietderīgi. Treneris cer, ka Kavaļauska veselības stāvoklis nebūs pasliktinājies, taču tikai pēc atgriešanās mājās un ārstu apskates varēs prognozēt, vai viens no komandas līderiem pilnībā atlabs līdz pēdējai Eiropas kausa grupas turnīra spēlei.

Jau ziņots, ka trešo uzvaru Eiropas kausa izcīņas TOP 16 grupas turnīrā "VEF Rīga" izcīnīja Čehijā, ar 84:80 pagarinājumā pārspējot "ČEZ Nymburk". Uzvara pēdējā grupas spēlē pār "Valencia" nodrošinātu "VEF Rīgai" vietu ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!