Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" katrā no pēdējām trim sezonām, kad tā kļuvusi par valsts čempioni, savu līmeni allaž pratusi celt jaunos augstumos, un šāda tendence klubam ir jāsaglabā arī nākotnē, uzskata vienības galvenais treneris Ramūns Butauts.

Finālsērijas piektajā spēlē "VEF Rīga" pirmdien savā laukumā ar rezultātu 100:81 (33:23, 19:19, 27:21, 21:18) uzvarēja "Ventspils" komandu, kas trešo gadu pēc kārtas izcīnījusi čempionāta sudraba medaļas. Tāpat kā pērn, rīdzinieki sērijā līdz četrām uzvarām bija pārāki ar 4-1.

"Gribu visiem pateikties par lieliskās atmosfēras radīšanu - spēlētājiem, līdzjutējiem, klubam. Šāda atmosfēra nav bieži sastopama un ir īpašs mirklis," pēc cīņas izteicās Butauts, kurš kļuvis par četrkārtēju LBL čempionu un ir vienīgais ārzemju treneris, kam izdevies aizvest savu komandu līdz Latvijas čempionu titulam.

"Sezona bija gara un grūta. Mēs spēlējām augstā līmenī, un mums nepietika spēlēt vien ar 100 procentu atdevi - bija jāspēlē ar 120 procentu atdevi. Vairums komandas spēlētāju cīnījās laukumā ar traumām," izcēla treneris, piebilstot, ka vienīgais, kurš savainojumu nespēja sadziedēt, bija Kaspars Bērziņš.

"Sezonas laikā esam guvuši lielu pieredzi, bet komanda kļuvusi vēl saliedētāka. Uzskatu, ka komanda ar katru sezonu paliek labāka, un es ceru, ka nākamajā sezonā tā būs vēl spēcīgāka," pauda Butauts.

"Mēs bijām stiprāki par "Ventspils komandu, taču varu teikt, ka Roberts Štelmahers ir izveidojis labu komandu. Viņi cīnījās cienīgi," piebilda lietuvietis.

No 11 spēlētāju "VEF Rīga" pamatkodola vismaz viens LBL čempiona titulus iepriekš bija sešiem spēlētājiem. Pa četrām reizēm par LBL čempioniem tagad kļuvuši Dairis Bertāns un Kaspars Bērziņš, trīs zelti ir Kristapam Janičenokam un Gatim Jahovičam, bet pa diviem tituliem ir lietuviešiem Donātam Zavackam un Antanam Kavaļauskam.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!