Foto: F64

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" otrajā VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) astotdaļfināla spēlē Kazahstānas komandu "Astana" uzvarējusi, jo spēlējusi ar pavisam citu enerģiju nekā dueļa pirmajā mačā, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, "VEF Rīga" piektdien pieveica Kazahstānas čempionvienību ar 87:54 un sērijā līdz divām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 1-1. Sestdien komandas "Arēnā Rīga" aizvadīs izšķirošo cīņu.

"Šodien spēlējām ar pavisam citu enerģiju un agresiju aizsardzībā. Tas mums ļāva gūt uzvaru," pēc mača izteicās Butauts. "Priecāties vēl ir pāragri, jo rīt gaidāma izšķirošā spēle, kas vai nu pavērs ceļu uz ceturtdaļfinālu, vai arī kļūs par lielu vilšanos."

Kā ziņots, dueļa pirmajā mačā trešdien Astanā "VEF Rīga" zaudēja ar 76:89, pārtraucot desmit uzvaru sēriju.

"Joprojām īsti nesaprotu kāpēc zaudējām Astanā. Izskatījās, ka spēlētājiem ir mīkstas kājas un galvas nestrādā," stāstīja Butauts. "Iespējams, ka tas bija laika zonu starpības dēļ."

"Man to nevajadzētu teikt, jo ziņas lasa arī pretinieku komanda, bet rīt laukumā redzēsim arī Džastinu Hamiltonu un Kasparu Bērziņu," par traumētajiem garā gala spēlētājiem atklāja treneris.

"Svarīgi bija sākt agresīvi gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. To arī darījām gan uzsākot pirmo, gan arī otro puslaiku," teica "VEF Rīga" basketbolists Dairis Bertāns. "Otrā puslaika beigās izskatījās, ka pretinieku treneris jau ir padevies."

"Esam palikuši ar vienu saspēles vadītāju Džeriju Džonsonu, jo Branko Cvetkovičs ir savainots. Ar tādu sastāvu nav viegli cīnīties," izteicās "Astana" komandas galvenais treneris Mateo Boničioli. "Taču es vienmēr cenšos būt pozitīvs. Puišiem jāaizmirst par šodienas lielo rezultāta starpību un zaudējumu."

"Mēs spēlējam pret komandu ar neticamām tradīcijām," apgalvoja Boničioli. "Pat tas mazais puika [Dāvis Geks], kurš iznāca mača beigās labi nospēlēja."

Boničioli uzsvēra, ka viņa trenētajai komandai jau liels sasniegums ir VTB Vienotās līgas izslēgšanas spēļu sasniegšana.

""VEF Rīga" parādīja daudz lielāku agresivitāti un acīmredzot vairāk gribēja uzvarēt," teica Cvetkovičs, kurš šim mačam nemaz nebija pieteikts. "Mums šī spēle ir pilnībā jāaizmirst - rezultāta starpība neko nenozīmē un jācer, ka rīt uzvarēsim."

Izšķirošais mačs sestdien sāksies plkst.17.

Regulāro sezonu "VEF Rīga" ar 11 uzvarām 18 spēlēs noslēdza B apakšgrupas ceturtajā vietā, bet "Astana" tika pie desmit panākumiem, kas deva piekto vietu A grupā.

Ja "VEF Rīga" komanda tikai sākusi dalību "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas spēlēs, pārvarot pusfinālu un iekļūstot finālā, kur spēkosies ar saviem principiālajiem pretiniekiem "Ventspili", "Astana" komanda jau pārliecinoši kļuvusi par Kazahstānas čempioni.

Abas komandas iepriekšējo reizi savā starpā tikās pagājušajā sezonā, kad abās spēlēs pārāki bija "VEF Rīga" basketbolisti - vispirms bija uzvara viesos (83:73), tad panākums Rīgā (84:62).

Turnīra ceturtdaļfinālā šī dueļa uzvarētāja sacentīsies ar Krievijas komandu Maskavas apgabala "Himki".

VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīja pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificējās izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļuva ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!