Foto: F64

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" jaunās VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) sezonas pirmajā spēlē visu laiku cīņu turējusi savās rokās, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, pirmdien notikušajā mačā "VEF Rīga" savā laukumā ar rezultātu 101:78 (29:24, 30:21, 25:25, 17:8) pārliecinoši uzvarēja Krievijas komandu Ļubercu "Triumf".

"Parādījām nesliktu spēli un visu laiku turējām maču savās rokās. Komanda nedaudz bija satraukusies, jo bijām trenējušies, bet nebijām daudz spēlējuši," pēc cīņas izteicās Butauts. "Nevaru teikt, ka viss patika - ir lietas, pie kurām jāpiestrādā. Šodien mums iemeta daudz punktu pēc muļķīgām kļūdām, tāpat zaudējām cīņu zem groza. Pie šīm lietām vēl jāpiestrādā."

"Gribējās sezonu sākt pareizajā veidā," atzina "VEF Rīga" spēlētājs Ērls Roulends, kurš aizvadītajā mačā guva 24 punktus. "Spēlējām kā komanda un labi, bet vēl ir daudz pie kā jāpiestrādā. Pieļāvām daudz kļūdu, bet arī realizējām daudz svarīgu metienu."

"Mums piedāvāja nežēlīgu spēli aizsardzībā, kam nebijām gatavi," secināja "Triumf" komandas otrais treneris Jevgēņijs Kovaļenko. "Tāpat pretiniekiem bija ļoti laba metienu precizitāte, īpaši Viljams Denjelss un Antans Kavaļausks, kas parādīja ļoti traku trīspunktu metienu procentu. Mums šobrīd nav labi garie spēlētāji, tāpat pietrūka disciplīna un pēc saviem izrāvieniem uzreiz ielaidām ļoti daudz punktu, veicot muļķīgas kļūdas."

Uz jautājumu, vai šosezon "Triumf" komandai ir tāds pats potenciāls, Kovaļenko atbildēja, ka pirms sezonas likās, ka potenciāls ir pat lielāks, kaut aizgājuši vairāki līderi. "Aizgāja Džerijs Džefersons, bet viņam bija ļoti slikta attieksme un tas redzams, jo viņš pat tagad joprojām nav atradis klubu. Savukārt Dmitriju Kulaginu neizdevās paturēt finansiālajā jomā."

Vēl Kovaļenko piebilda, ka VTB līgas un Krievijas čempionāta apvienošana esot optimāls risinājums, kas tika pieņemts. "Mums ir praktiski četri turnīri, tāpēc labi, ka Krievijas čempionāts nav atdalīts, jo spēļu būtu pārāk daudz."

"VEF Rīga" un "Triumf" spēlē VBL turnīra B apakšgrupā. Tajā ir arī Lietuvas komandas Klaipēdas "Neptunas" un Kauņas "Žalgiris", Čehijas klubs Nimburkas CEZ, "Minsk-2006" no Baltkrievijas, kā arī vēl četras Krievijas vienības - Krasnojarskas "Jeņisej", Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", "Ņižņij Novgorod" un Maskavas CSKA.

Pēc divu apļu izspēles apakšgrupu sacensībās pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies VBL izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!