Par "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) mēneša labāko spēlētāju atzīts "Liepāja/Triobet" komandas spēlētājs Atjoms Butjankovs, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

25 gadus vecais uzbrucējs martā palīdzēja savai komandai uzvarēt trijās no piecām spēlēm, uzlabojot izredzes kvalificēties izslēgšanas turnīram. Butjankovs vidēji spēlē laukumā pavadīja 29 minūtes un 21 sekundi, guva 16,8 punktus, izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, izprovocēja 4,6 pārkāpumus un sakrāja vidējo efektivitātes koeficientu 18,8.

Šī spēlētājam ir rezultatīvākā sezona karjerā, iepriekš viņš savā labākajā sezonā vidēji guva 8,6 punktus.

"Jauna komanda, cita loma. Process ir mērķtiecīgs – pirms sezonas zināju, ko gribu sasniegt, gatavojos gan fiziski, gan mentāli un tagad viss vairāk vai mazāk rit, kā bija iecerēts," skaidroja Butjankovs. "Pēdējās trīs sezonas nospēlēju "Ventspilī" – ļoti stiprā komandā, kas izmanto plašu spēlētāju rotāciju, tāpēc spēles laiks bija ierobežots. Visi partneri meistarīgi, visi varēja gūt punktus. Šosezon gribēju praksē pārbaudīt vai varu būt ne tikai lomas spēlētājs, bet arī viens no komandas līderiem."

Lai "Liepāja/Triobet" garantētu vietu izslēgšanas turnīrā, vēl vajadzīga viena uzvara, bet liepājniekiem regulārajā čempionātā palikušas spēles ar grandiem "Ventspili" un "VEF Rīga".

"Vēl varam cerēt, ka konkurenti zaudēs, bet par to nedomājam – gribam paši izcīnīt nepieciešamo punktu. Esam labi ieskrējušies, tātad ir labas iespējas. Protams, "Ventspils" un "VEF Rīga" ir stipras komandas ar daudziem labiem spēlētājiem, un uz papīra ir favorītes. Bet tās šosezon jau ir zaudējušas Ogrei un "Baronam". Tātad arī mums ir izredzes," uzsvēra uzbrucējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!