Latvijas basketbolists Artjoms Butjankovs pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā izvēlējies turpināt savu karjeru Krievijas superlīgas klubā "Samara".

"Samara" vienība iepriekšējo spēli bija aizvadījusi 20. februārī, bet trešdien, 2. martā viesojas pie Maskavas CSKA komandas dublieriem jeb CSKA-2 vienības.

Viesu rindās spēli pamatsastāvā uzsāka Artjoms Butjankovs, kurš klubu pārstāv jau otro sezonu pēc kārtas, bet kopumā Krievijas superlīgā spēlējis piecas sezonas.

Spēka uzbrucējs pārstāvējis vairākas Latvijas jauniešu izlases, kā arī piedalījies sešās spēlēs Latvijas pieaugušo valstsvienības sastāvā. Divas no šīm spēlēm norisinājās 2020. gadā, kad Latvijas izlase piedalījās atlases turnīrā uz 2022. gada Eiropas čempionātu.

Ziņots, ka VTB Vienotās līgas klubus "Parma" un "Nizhny Novgorod" pametuši Latvijas izlases basketbolisti Mareks Mejeris un Rolands Freimanis. Butjankovs šobrīd ir vienīgais Latvijas basketbolists, kurš pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā turpinājis karjeru Krievijā.

Krievijas hokeja klubus nav pametuši arī vismaz seši Latvijas treneri. Latvijas Hokeja federācija (LHF) portālam "Delfi" atklāja, ka tai šobrīd nav līgumsaistību ar Viktoru Ignatjevu, Aldi Āboliņu un Pēteri Gromu, kuri pēdējā gada laikā arī strādājuši Latvijas hokeja izlases rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!