Foto: F64
Latvijas basketbolists Artjoms Butjankovs pametis Krievijas superlīgas klubu "Samara" un atgriezies Latvijā, viņš vēsta savā sociālā tīkla "Instagram" profilā.

Pēc 24. februārī Krievijas sāktā militārā iebrukuma Ukrainā Butjankovs vēl divas spēles nospēlēja "Samara" komandas rindās. Neoficiāli izskanējusi informācija, ka kluba vadība piekrita viņu atbrīvot tikai pēc šo divu spēļu nospēlēšanas.

Butjankovs savā "Instagram" profilā ziņoja, ka viņš beidzot ir mājās arī fiziski, ne tikai domās.

Šajā sezonā Butjankovs Krievijas superlīgā aizvadīja 22 spēles, kurās vidēji guva 10,6 punktus un izcīnīja 4,9 atlēkušās bumbas.
Spēka uzbrucējs pārstāvējis vairākas Latvijas jauniešu izlases, kā arī piedalījies sešās spēlēs Latvijas pieaugušo valstsvienības sastāvā. Divas no šīm spēlēm norisinājās 2020. gadā, kad Latvijas izlase piedalījās atlases turnīrā uz 2022. gada Eiropas čempionātu.

Pirms pievienošanās "Samara" iepriekšējās divas sezonas spēlēja citā superlīgas komandā Jaroslavļas "Burevestnik", bet iepriekš pārstāvējis arī Vladivostokas "Spartak Primorje", kļūstot par turnīra čempionu. Latvijā pārstāvējis Liepājas, Ventspils, Valmieras pilsētu komandas, kā arī "Barons kvartāls". Īsu brīdi bija arī "VEF Rīga" rindās.

Jau ziņots, ka VTB Vienotās līgas klubus "Parma" un "Nizhny Novgorod" aizvadītajā nedēļā pameta Latvijas izlases basketbolisti Mareks Mejeris un Rolands Freimanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!