Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Klīvlendas "Cavaliers" šobrīd plāno savu nākotni, lai saglabātu konkurētspējīgu komandu, un kluba vadība iespējamajos maiņas darījumos piemin arī Ņujorkas "Knicks" spēlētāju Kristapu Porziņģi, raksta ESPN, atsaucoties uz saviem avotiem.

Jau vēstīts, ka "Cavaliers" komandā vairs spēlēt nevēlas Kairijs Īrvings, kurš lūdzis kluba vadībai viņu aizmainīt. Visticamāk, viņš līdz treniņnometnes sākumam arī nonāks citā komandā, tomēr esot neskaidrības arī ar Klīvlendas komandas spožāko zvaigzni Lebronu Džeimsu. Viņš vēl nav gatavs paziņot, ka pēc sava līguma beigām paliks savā dzimtajā pilsētā, tāpēc kluba vadībai jādomā par savu nākotni un jāapcer, kāds varētu būt rezerves plāns.

ESPN vēsta, ka "Cavaliers" meklē veidus, kā iegūt kādu uzlecošo NBA zvaigzni, un viens no tādiem spēlētājiem ir Porziņģis. Tiek pieminēts, ka Porziņģa attiecībās ar "Knicks" vadību joprojām esot neliela plaisa. Aizvadītajā vasarā Porziņģis netieši spēlēja lielu lomu prezidenta Fila Džeksona atlaišanā.

Ja "Cavaliers" izdotos pārliecināt "Knicks" par Porziņģa aizmainīšanu, tad Klīvlendas komandai vajadzētu ņujorkiešus "atpestīt" arī no centra spēlētāja Žoakima Noā 55 miljonu vērtā līguma, norāda EPSN. Tomēr pagaidām nekādas sarunas par Porziņģa aizmainīšanu nav uzsāktas.

Porziņģis aizvadītajā sezonā 66 spēlēs vidēji iemeta 18,1 punktu un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, kā arī bloķēja divus metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!