Foto: AFP/Scanpix

Latviešu talantam Kristapam Porziņģim būs veiksmīga karjera Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) un viņš būs ļoti labs, uzskata viens no Klīvlendas "Cavaliers" komandas līderiem Kevins Lavs.

Kā zināms, Porziņģis šobrīd Ņujorkas "Knicks" sastāvā aizvada ļoti sekmīgu NBA debijas sezonu, jo 30 spēlēs viņš vidēji iemetis 13,3 punktus un izcīnījis 8,2 atlēkušās bumbas.

"Redzēju, kad Porziņģi draftēja, un tagad pāris reizes sanācis pret viņu uzspēlēt. Man ļoti patīk latvieša spēle, turklāt domāju, ka NBA viņš būs tiešām labs basketbolists. Porziņģis ar savu iespaidīgo augumu spēj mest no tālās distances, viņš gatavojas pieņemties svarā un viņš stāsta, cik ļoti mīl šo spēli. Šis basketbolists būs ļoti labs," uzskata Lavs. "Tas ir kaut kas iespaidīgs, ja cilvēks ar tādu augumu spēj mest tālmetienus. Šajā līgā tas nav sastopams diez ko bieži. Domāju, ka Porziņģis šobrīd atrodas lieliskā situācijā un šāds uzbrukuma arsenāls viņam daudz palīdzēs nākotnē."

Tikmēr "Knicks" komanda ar 14 uzvarām 30 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas 12. vietā. Zīmīgi, ka iepriekšējās sezonas laikā Ņujorkas klubs 82 spēlēs tika tikai pie 17 panākumiem.

"Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, "Knicks" ir mainījušies. Nenoliedzami viņi ir kļuvuši labāki. Šī komanda vairs nav nekādi peramie zēni un tā spēj būt laba abās laukuma pusēs," pauda Lavs.

Regulārā čempionāta turpinājumā "Knicks" sestdien tiksies ar Atlantas "Hawks", bet svētdien Ņujorkas komanda pret Bostonas "Celtics" noslēgs trīs izbraukuma spēļu sēriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!