Foto: Reuters/Scanpix

Klīvlendas "Cavaliers" komanda ceturtdien pārspēja Toronto "Raptors" arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences fināla otrajā spēlē un izslēgšanas turnīrā guva jau desmito uzvaru pēc kārtas.

"Cavaliers" savā laukumā guva uzvaru ar 108:89 (30:28, 32:20, 24:21, 22:20), sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-0.

Lielu lomu Klīvlendas komandas uzvarā nospēlēja Kairijs Ērvins, kurš iemeta 26 punktus, un Lebrons Džeimss, kura kontā 23 punkti, 11 atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr "Raptors" rindās 22 punktus iemeta Demārs Derouzens, taču Toronto vienībai joprojām nevar palīdzēt traumētais lietuvietis Jons Valančūns.

Šajā izslēgšanas turnīrā "Cavaliers" joprojām cīnās bez zaudējumiem, jo guvusi desmit uzvaras desmit spēlēs. 1989. un 2011.gadā Losandželosas "Lakers" uzstādīja NBA rekordu, izslēgšanas turnīru sākot ar 11 uzvarām pēc kārtas.

"Esam sabalansēts un labi ieeļļots mehānisms," pēc uzvaras izteicās Džeimss. "Atkarībā no tā, kā sērija attīstās, jābūt spējīgam spēlēs darīt vairākas lietas. Mums tas ir izdevies."

Šīs sērijas nākamie divi mači notiks sestdien un pirmdien "Raptors" laukumā.

Kā zināms, Rietumu konferences finālā starp pašreizējo NBA čempioni Goldensteitas "Warriors" un Oklahomasitijas "Thunder" rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Pērn par čempioni tika kronēta "Warriors", kas finālsērijā ar 4-2 pārspēja "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!