Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vicečempione Klīvlendas "Cavaliers" pirms šīs sezonas skaļā darījumā iegūto līgas zvaigzni Aiziju Tomasu ceturtdien aizmainījusi uz Losandželosas "Lakers" vienību.

Kopā ar Tomasu "Cavaliers" šķīrusies arī no uzbrucēja Čeninga Freja un pirmās kārtas izvēles tiesībām šī gada draftā, bet pretī ieguvusi aizsargu Džordanu Klārksonu un uzbrucēju Leriju Nensu junioru.

Kaut darījums šobrīd vēl nav apstiprināts oficiāli, par to vēsta respektablākie NBA apskatnieki.

"Cavaliers" Tomasu pērn augusta beigās skaļā darījumā ieguva no Bostonas "Celtics" komandas, pretī atdodot rezultatīvo Kairiju Ērvingu. Tomēr jau pēc darījuma Tomasam tika konstatēta nopietna gurna trauma, tāpēc Klīvlendas kluba kreklā viņš debitēja tikai pēc gadu mijas.

Šosezon Tomass piedalījies 15 spēlēs, vidēji gūstot 14,7 punktus, bet "Cavaliers" ar viņu sastāvā izcīnīja vien septiņas uzvaras.

Tomass un Frejs, kurš šosezon vidēji mačā guvis 4,8 punktus, pēc šīs sezonas kļūs par brīvajiem aģentiem.

Tikmēr Klārksons šosezon vidēji spēlē guvis 14,5 punktus, trāpot 45% metienu, bet Nenss juniors izcēlies ar 8,6 punktiem spēlēm un 6,8 atlēkušajām bumbām. Zīmīgi, ka Nensa tēvs savulaik aizvadīja izcilu karjeru tieši Klīvlendas "Cavaliers" rindās.

Ceturtdien ir pēdējā diena, kad klubi var veikt spēlētāju maiņas, darījumu logam aizveroties plkst.22 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!