Foto: FIBA

Klāvs Čavars trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas turnīra spēlē izcēlās ar četriem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām Edmunda Valeiko trenētās Minskas "Cmoki" komandas uzvarā.

"Cmoki" savā C apakšgrupas pirmajā spēlē mājās ar rezultātu 82:75 (19:17, 26:16, 16:19, 21:23) pārspēja "Cholet" vienību no Francijas.

Čavars spēli sāka pamatsastāvā, laukumā pavadot 20 minūtes un trīs sekundes, kuru laikā iemeta divus no trim divpunktu metieniem. Ventspilnieks izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, reizi bloķēja pretinieku metienu, trīsreiz kļūdījās, nopelnīja četras personiskās piezīmes un spēli noslēdza ar deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Leimanis spēlēja tikai trīs minūtes un 13 sekundes, kuru laikā aizmeta garām vienīgo trīspunktu metienu, pa reizei izcīnīja atlēkušo bumbu un rezultatīvi piespēlēja, kā arī sakrāja efektivitātes koeficientu viens.

Rezultatīvākais mājiniekiem ar 20 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Maksims Salašs, bet viesiem 18 punkti Gregora Hrovata kontā.

Jau ziņots, ka otrdien Mārtiņš Laksa guva astoņus punktus Ļubļinas "Start" D apakšgrupas spēlē, viesos ar 75:84 (19:21, 13:23, 24:17, 19:23) piekāpjoties Sombathejas "Falco Vulcano" un piedzīvojot otro neveiksmi turnīrā.

"Start" ar diviem zaudējumiem četru komandu grupā ir trešā, bet "Ņižņij Novgorod" vēl laukumā nav devusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!