Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pārliecinošu zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien, 5. janvārī, piedzīvoja Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks", kas ar 95:124 (20:29, 26:35, 19:25, 30:35) piekāpās NBA līdervienībai Bostonas "Celtics".

Bertāns nospēlēja 7:51 minūti, kuru laikā garām aizmeta visus trīs trīspunktu metienus. Latvieša kontā viena atlēkusī bumba un viena personiskā piezīme.

"Mavericks" ar tās līderis Luku Dončiču bija uzvarējuši septiņas spēles pēc kārtas, tomēr nespēja neko likt pretī šī brīža NBA spēcīgākajai komandai. Tikai pirmajā ceturtdaļā uz brīdi "Mavericks" bija vadībā, bet visā atlikušajā laikā vadības groži bija "Celtics" rokās.

Ar "triple double" Bostonas komandas rindās izcēlās Džeisons Teitums, kurš guva 29 punktus, izcīnīja 14 atlēkušās bumbas un izdarīja desmit rezultatīvas piespēles. Vēl uzvarētājiem 19 punktus guva Džeilens Brauns, bet pa 15 punktiem guva Markuss Smārts un Malkolms Brogdons.

"Mavericks" līderis Dončičs šoreiz guva 23 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, 18 punktus guva Spensers Dinvidijs, 15 punkti Džeidenam Hārdijam, bet Kristians Vūds guva 12 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!