Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ar negaidīti pārliecinošu uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences finālu un NBA pusfinālu svētdien, 13. maijā, sāka Bostonas "Celtics", kas ar 108:83 (36:18, 25:17, 17:29, 30:19) pieveica Klīvlendas "Cavaliers".

Spēles pirmajās minūtēs "Cavaliers" bija vadībā ar 7:4, taču tad "Celtics" veica 17 punktu izrāvienu un iegūto pārsvaru vairs neatdeva. Pēc pirmā puslaika "Celtics" bija vadībā jau ar 61:35, bet "Cavaliers" pēdējos pūliņus lauzt spēles gaitu Bostonas basketbolisti apturēja ceturtās ceturtdaļas sākumā ar 7:0 izrāvienu.

Uzvarētājiem Džeilens Brauns guva 23 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, Markuss Moriss guva 21 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, Els Horfords guva 20 punktus, bet Džeisons Teitums – 16 punktus.

"Celtics" šajā mačā izdevās apturēt "Cavaliers" un tās līdera Lebrona Džeimsa uzbrukumus. Džeimsa karjerā viņa pārstāvētās komandas NBA izslēgšanas spēlēs nekad nebija tik smagi zaudējušas jau pirmajā puslaikā, turklāt pats "Karalis Džeimss" mačā pieļāva septiņas no komandas deviņām kļūdām. "Cavaliers" basketbolisti nerealizēja pirmos 14 tālmetienus, pirmajā puslaikā uzbruka grozam vien ar 32 % precizitāti, bet visā mačā no spēlēs Klīvlendas basketbolisti grozā raidīja vien 38% metienu.

Džeimss spēli pabeidza ar 15 punktiem, deviņām rezultatīvām piespēlēm un septiņām atlēkušām bumbām, bet rezultatīvākais zaudētājiem bija Levins Lavs – 17 punkti un deviņas atlēkušās bumbas.

"Celtics" un "Cavaliers" otrais duelis 15. maijā notiks Bostonā, bet pēc tam komandas pārcelsies uz Klīvlendu. Savukārt šonakt NBA pusfināla sēriju un Rietumu konferences finālu līdz četrām uzvarām sāks Goldensteitas "Warriors" un Hjūstonas "Rockets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!