Foto: AP/Scanpix/LETA

Bostonas "Celtics" vienība pirmdien izbraukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences pirmās kārtas sērijas ceturtajā spēlē pieveica Bruklinas "Nets" komandu, sērijā triumfējot ar rezultātu 4-0.

"Nets" basketbolisti mājās zaudēja ar rezultātu 112:116 (26:30, 24:28, 28:32, 34:26).

Mājinieki, tuvojoties pirmā puslaika beigām, bija zaudētājos tikai ar 44:45, bet tad trīs trīspunktniekus negaidīti trāpīja Grants Viljamss, panākot Bostonas vienībai vadību 50:58. Savukārt trešajā ceturtdaļā Bostonas komandas labo sniegumu veicināja Džeisons Teitums, kurš ar 12 gūtiem punktiem jau nodrošināja 15 punktu pārsvaru (75:90).

Teitumu gan ceturtajā ceturtdaļā sāka vajāt piezīmju problēmas. Meistarīgais uzbrucējs galu galā tika pie sestās piezīmes, bet Kairijs Ērvings un Kevins Durants ar precīziem metieniem deficītu samazināja līdz 108:109. Tomēr Durants atbildīgā brīdī netrāpīja soda metienu, uz ko Els Horfords atbildēja ar grozu ātrajā uzbrukumā, panākot vajadzīgo četru punktu pārsvaru viesiem.

Uzvarētāju rindās 29 punktus sakrāja Teitums, ar 22 punktiem atzīmējās Džeilens Brauns, bet pie 20 punktiem un 11 bumbām zem groziem tika Markuss Smārts.

"Nets" labā 39 punktus sakrāja Kevins Durants, kurš pirmoreiz sērijas laikā tika vaļā no "Celtics" komandas aizsardzības važām. Viņam ar 23 punktiem piebalsoja Sets Karijs, savukārt Ērvinga rēķinā 20 punkti.

Bruklinas komanda pirms sezonas tika uzskatīta par, iespējams, galveno čempiontitula pretendenti, taču galu galā tai vajadzēja krietni pacīnīties, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm. Nevakcinēšanās dēļ vien 29 regulārās sezonas spēles aizvadīja Ērvings, savukārt cita komandas zvaigzne Džeimss Hārdens panāca maiņu uz Filadelfijas "76ers" vienību.

No Filadelfijas kluba iegūtais uzbrucējs Bens Simonss muguras sāpju dēļ tā arī neveica debiju jaunās komandas sastāvā. Iepriekš tika prognozēts, ka Simonss beidzot atsāks spēlēt sērijas ceturtajā mačā.

Bostonas "Celtics" basketbolisti nākamajā kārtā tiksies ar Milvoku "Bucks" un Čikāgas "Bulls" sērijas uzvarētāju. Pēc četrām aizvadītām spēlēm "Bucks" ir vadībā ar rezultātu 3-1.

Citā pirmdien aizvadītā spēlē Filadelfijas "76ers" mājās ar 88:103 (27:29, 14:25, 25:21, 22:28) piekāpās Toronto "Raptors" komandai.

"76ers" komandas līdzjutēji mājiniekus par neapmierinošo sniegumu atklāti izsvilpa. "Raptors" tādējādi uzvarējusi jau otrajā spēlē pēc kārtas, bet ceturtdien varēs censties mājās izlīdzināt rezultātu sērijā.

Toronto kluba labā 23 punktus un desmit bumbas zem groziem sakrāja Paskāls Siakams, bet ar 17 punktiem atzīmējās Prešess Ačuva. "76ers" komandas līderis Džoels Embīds guva 20 punktus un 11 atlēušās bumbas, savukārt Tobaiass Heriss tika pie 16 punktiem.

Jau ziņots, ka Dāvis Bertāns un Dalasas "Mavericks" pirmdien svinēja pārliecinošu uzvaru, sērijā pret Jūtas "Jazz" panākot vadību 3-2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!