Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu otro kārtu trešdien pārvarēja Bostonas "Celtics", otro gadu pēc kārtas iekļūstot Austrumu konferences finālā jeb NBA pusfinālā.

Otrās kārtas sērijas piektajā spēlē "Celtics" ar rezultātu 114:112 aizraujošā mača galotnē pārspēja Filadelfijas "76ers", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1. Otro gadu pēc kārtas Austrumu konferences finālā "Celtics" tiksies ar Klīvlendas "Cavaliers".

Par mača svarīgāko spēlētāju kļuva Džeisons Teitums, kurš guva 25 punktus un 23 sekundes pirms pamatlaika guva divus svarīgus punktus.. Džeilens Brauns sameta 24 punktus, bet Terijs Rozjērs pievienoja 17 punktus. Savukārt "76ers" sastāvā Džoels Embīds izcēlās ar 17 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām, savukārt Dario Šaričs pievienoja 27 punktus un 10 atlēkušās bumbas.

Pēc Teituma diviem punktiem pamatlaika izskaņā rezultāts kļuva 111:109, bet tad divus punktus pievienoja arī Rozjērs. Dž. Dž. Rediks realizēja trīs punktu metienu "76ers" komandai, atkal deficītu samazinot līdz minimumam, bet "Celtics" atlikušajā laikā Bostona vairs nelielo pārsvaru neizlaida.

Jau vēstīts, ka Rietumu konferences finālā tiksies Hjūstonas "Rockets" un Goldensteitas "Warriors" vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!