Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pirmās kārtas pirmajos dueļos uzvaras guva Bostonas "Celtics", Indiānas "Pacers", Oklahomasitijas "Thunder" un Hjūstonas "Rockets" komandas.

"Celtics" ar rezultātu 113:107 pagarinājumā Austrumu konferences izslēgšanas spēļu pirmās kārtas duelī pārspēja Milvoki "Bucks". Šajā mačā neticami notikumi risinājās pēdējās 15 sekundēs. Vispirms Malkoms Brogdons ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu 96:96, bet mirkli vēlāk Terijs Rozjērs ar driblu sev izkārtoja metienu un atjaunoja "Celtics" trīs punktu pārsvaru. "Bucks" atlika tikai 0,5 sekundes, lai izrautu neizšķirtu, un tas izdevās, kad tāls trīspunktu metiens padevās Krisam Midltonam. Pagarinājumā Milvoki komanda palika bez sava līdera Jaņņa Adetokumbo, kurš nopelnīja sesto piezīmi, un "Celtics" to izmantoja, izcīnot uzvaru.

"Celtics" labā šajā mačā ar 24 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Els Horfords, 23 punkti Rozjēram, bet 20 punktus guva Džeilens Brauns. Vēl Džeisons Teitums guva 19 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas. "Bucks" sastāvā 35 punktus guva Adetokumbo, bet Midltons pievienoja 31 punktu.

Vēl Austrumu konferencē Indiānas "Pacers" izbraukumā ar 98:80 sagrāva Klīvlendas "Cavaliers". Viktors Oladipo ar 32 punktiem bija rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju sastāvā, 16 punktus guva Mailss Tērnerss, bet 15 punktus pievienoja Bojans Bogdanovičs. "Cavaliers" sastāvā Lebrons Džeimss izcēlās ar "triple-double" – 24 punkti, 10 atlēkušās bumbas un 12 rezultatīvas piespēles, bet Ērls Džozefs Smits pievienoja 15 punktus.

Savukārt Rietumu konferences duelī "Thunder" ar rezultātu 116:108 savā laukumā uzvarēja Jūtas "Jazz". Pols Džordžs "Thunder" labā guva 36 punktus, bet Rasels Vestbruks pievienoja 29 punktus un 13 atlēkušās bumbas. "Jazz" labā Donovans Mičels bija rezultatīvākais ar 27 punktiem, viņš arī savāca 10 atlēkušās bumbas.


NBA regulārā čempionāta spēcīgākā komanda "Rockets" savā laukumā līdzīgā cīņā pārspēja Minesotas "Timberwolves" – 104:101. Džeimss Hārdens sameta 44 punktus, no kuriem 13 viņš guva izšķirošajā ceturtdaļā, bet Klints Kapela pievienoja 24 punktus un 12 atlēkušās bumbas. Minesotas komandai 18 punktus guva Endrū Viginss, bet pa 15 punktiem guva Džefs Tīgs un Džamāls Krofords.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!