Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Bostonas "Celtics" ir parādījusies starp komandām, kuras veic pārrunas ar Bruklinas "Nets" par Kevina Durenta maiņas darījumu, vēsta ESPN.

Jau ziņots, ka jūlija sākumā Durents, neskatoties uz to, ka viņa līgumā ar "Nets" ir palikuši vēl četri gadi, pieprasīja Bruklinas komandai aizmainīšanu.

Kā ziņo ESPN avoti, "Celtics" pārrunās nav tikusi tālāk kā citas komandas, taču iespēja darījumā iesaistīt uzbrucēju Džeilenu Braunu, kura iegūšanā ir ieinteresēta "Nets", paaugstina Bostonas vienības izredzes iegūt savā īpašumā Durentu.

Brauns bija viens no rezultatīvākajiem "Celtics" spēlētājiem, kurš aizvadītajā sezonā, vidēji gūstot 23,6 punktus katrā spēlē, palīdzēja Bostonas vienībai aizcīnīties līdz NBA finālam, kurā tika atzīts Goldensteitas "Warriors" pārākums.

Tāpat savā komandā nākamsezon Durentu vēlas arī Maiami "Heat", Fīniksas "Suns" un Toronto "Raptors", taču vienošanās par maiņas darījumu rit lēni, jo "Nets" šajā darījumā vēlas iegūt ne tikai kādu augstvērtīgu spēlētāju, bet arī vairākas NBA drafta pirmās kārtas izvēles.

Durents, kurš "Nets" pievienojās 2019.gadā, ir divkārtējs NBA čempions, abus titulus izcīnot iepriekš pārstāvētās Goldensteitas "Warriors" sastāvā. Tāpat viņš ir 12 reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlēs un izcīnījis trīs olimpisko spēļu zelta medaļas.

Viņam NBA aiz muguras ir 15 sezonas, bet aizvadītajā sezonā basketbolists 55 mačos vidēji guva 29,9 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!