Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pirmās kārtas sērijā Bostonas "Celtics" ar rezultātu 128:101 pārspēja Filadelfijas "76ers" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca rezultātu 2-0.

"Celtics" komandā 33 punktus guva Džeisons Teitums, 22 punktus sameta Kemba Volkers, bet 20 punkti Džeilenam Braunam. "76ers" vienību neglāba Džoela Embīda 34 punkti un 10 atlēkušās bumbas, savukārt Džošs Ričardsons pievienoja 18 punktus.

Pirmajā ceturtdaļā Filadelfijas komandai bija 14 punktu pārsvars, tomēr līdz puslaika pārtraukumam "Celtics" ieguva vadību ar 65:57. Turpinājumā bostonieši kontrolēja notikumus laukumā, pretiniekiem neļaujot deficītu sadeldēt.

Citā duelī Jūtas "Jazz" ar 124:105 pieveica Denveras "Nuggets" un izlīdzināja rezultātu sērijā 1-1.

Donovans Mičels izcēlās ar 30 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, bet lieliski no rezervistu soliņa mačā iesaistījās Džordans Klārksons, kurš sameta 26 punktus. 19 punkti Rūdijam Gobēram, bet 18 punktus guva Džo Inglss. "Nuggets" sastāvā pa 28 punktiem sameta Maikls Porters un Nikola Jokičs, kuram arī 11 atlēkušās bumbas.

Pirmais puslaiks ritēja diezgan līdzīgi, tomēr tā noslēgumā "Jazz" veica izrāvienu un panāca 13 punktu pārsvaru (61:48). "Nuggets" deficītu spēja uz īsu brīdi tikai nedaudz samazināt, taču apturēt "Jazz" pārliecinošo spēli neizdevās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!