Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bostonas "Celtics" otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra otrās kārtas otrajā spēlē realizēja 20 tālmetienus, kas ļāva izcīnīt uzvaru un panākt sērijā neizšķirtu.

Celtics" savā laukumā ar rezultātu 109:86 (32:21, 33:19, 18:26, 26:20) pārspēja Milvoki "Bucks" un Austrumu konferences pusfinālsērijā līdz četrām uzvarām panāca 1-1.

Mājiniekiem pirmajās divās spēles ceturtdaļās izdevās iekrāt 25 punktu pārsvaru, ko "Bucks" basketbolisti vairs nevarēja atspēlēt. "Celtics" kopā guva 20 trīspunktu metienus, no tiem pa sešiem tālmetieniem realizējot Džeilenam Braunam un Grāntam Viljamsam.

Bostonas vienībā rezultatīvākais ar 30 gūtajiem punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Brauns, kamēr vēl 29 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles pievienoja Džeisons Teitams.

"Bucks" no zaudējuma neglāba Jannis Adetokunbo, kurš guva 28 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un sakrāja septiņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Rietumu konferences pusfinālā arī neizšķirtu sērijā panāca Memfisas "Grizzlies", kas mājinieku lomā ar rezultātu 106:101 (33:25, 23:26, 21:26, 29:24) apspēlēja Goldensteitas "Warriors".

Laukuma saimnieku rindās pārliecinoši labāko sniegumu rādīja Dža Morants, kurš guva 47 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, astoņas reizes rezultatīvi piespēlēja un vēl pārtvēra trīs pretinieku piespēles.

"Warriors" vienībā Stefens Karijs izcēlās ar 27 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Džordans Pūls guva 20 punktus.

Pērn finālsērijā Milvoki "Bucks" ar rezultātu 4-2 pārspēja Fīniksas "Suns".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!