Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmajā finālspēlē ceturtdien triumfēja Bostonas "Celtics" komanda, kas izbraukumā pieveica Goldensteitas "Warriors" vienību.

"Celtics" mājiniekus pieveica ar rezultātu 120:108 (28:32, 28:22, 24:38, 40:16), sērijā izvirzoties vadībā ar 1-0. Fināls norisinās līdz četrām uzvarām.

Pēc sīva pirmā puslaika vadību spēles trešajā ceturtdaļā sagrāba "Warriors" basketbolisti, kuri uz brīdi attīstīja 15 punktu lielu pārsvaru (72:87).

Taču viesi atbildēja ar lielāko sagrāvi (+24 punkti) vienas NBA finālspēles ceturtdaļā līgas vēsturē, ziņo aģentūra AP. Bostonas komanda noslēdzošajā ceturtdaļā realizēja pirmos septiņus tālmetienus, tās gaitā kopumā trāpot deviņus no 12 trīspunktu metieniem.

Derika Vaita tālmetiens 5:40 minūtes pirms spēles beigām izlīdzināja rezultātu (103:103), bet nākamajā uzbrukumā viesus vadībā ar tālmetienu jau izvirzīja spēles galvenais varonis Als Horfords. 36 gadus vecais basketbolists noslēdzošajā ceturtdaļā atzīmējās ar 11 svarīgiem punktiem.

Horfords ar 26 punktiem un sešiem trāpītiem tālmetieniem bija rezultatīvākais Bostonas komandas spēlētājs. Džeilens Brauns guva 24 punktu, Derika Vaita kontā 21 punkts, bet Džeisons Teitums sakrāja 12 punktus un 13 rezultatīvas piespēles.

Mājinieku rindās 34 punktus guva Stefens Karijs, savukārt 20 punktus pievienoja Endrū Viginss.

Goldensteitas klubs uzņems arī otro finālsērijas spēli, kas norisināsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!