Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu otro kārtu sasniegusi Bostonas "Celtics" komanda, kas pirmās kārtas sērijā atstāja "sausā" Filadelfijas "76ers".

"Celtics" basketbolisti Orlando notiekošajā izslēgšanas spēļu mačā ar rezultātu 110:106 pārspēja "76ers" un sērijā līdz četrām uzvarām bija pārāka ar 4-0.

Kemba Volkers uzvarētājiem izcēlās ar 32 punktiem, Džeisons Teitums pievienoja 28 punktus un 15 atlēkušās bumbas, bet Džeilens Brauns un Daniels Teiss izcēlās ar 16 un 15 punktiem. Filadelfijas vienībā 30 punktus guva Džoels Embīds, bet 20 punkti Tobaiesam Herisam, kurš mača laikā pēc biedējoša kritiena uz brīdi palika uz grīdas asiņojam, taču spēja atgriezties laukumā un turpināt spēli.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā "Celtics" bija vadībā ar rezultātu 96:79 un tikai noslēdzošajās minūtēs "76ers" spēja panākt rezultātu, kas neizskatās pēc sagrāves. Tomēr vienībai nācās samierināties ar sezonas beigām.

Citā pirmās kārtas duelī Jūtas "Jazz" ar rezultātu 128:127 sīvā cīņā pieveica Denveras "Nuggets" un pietuvojās nākamajai kārtai, sērijā izvirzoties vadībā ar 3-1.

Jūtas vienībā teicamu spēli demonstrēja Donovans Mičels, kurš guva 51 punktu un izdarīja septiņas piespēles, bet 26 punkti Maika Konlija kontā. Vēl Rūdijs Gobērs izcēlās ar 17 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, savukārt Džordans Klārksons no rezervistu soliņa sameta 24 punktus. "Nuggets" vienību neglāba Džamāla Mareja 50 punkti, 11 atlēkušās bumbas un septiņas piespēles, kā arī Nikola Jokiča 29 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un sešas piespēles.

Mičels 18 no sava 51 punkta guva ceturtajā ceturtdaļā, un "Jazz" vienība pēdējās minūtēs turējās nelielā vadībā, nelaižot pretiniekus sev priekšā. Nelielo pārsvaru izdevās nosargāt līdz mača beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!