Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas trešajā spēlē Bostonas "Celtics" savā laukumā ar rezultātu 116:100 pārspēja Goldensteitas "Warriors", sērijā līdz četrām uzvarām pārņemot vadību ar 2-1.

"Celtics" rindās šajā mačā rezultatīvu sniegumu demonstrēja līderu trijnieks. 27 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Džeilenam Braunam, 26 punktus un deviņas rezultatīvas piespēles sakrāja Džeisons Teitums, bet 24 punktus guva Markuss Smārts, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas. NBA finālsērijā trīs spēlētāji vismaz 20 punktus vienas komandas labā nebija guvuši kopš 1984. gada.

"Warriors" rindās 31 punktu guva Stefens Karijs, 25 punktus sameta Klejs Tompsons, bet 18 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Endrū Viginsa kontā.

Pirmajā ceturtdaļā "Celtics" trāpīja pirmos četrus metienus un izvirzījās vadībā ar rezultātu 10:2. 17 no saviem 27 punktiem mača pirmajā ceturksnī guva Brauns. Mājinieki spēlēs turpinājumā turējās diezgan drošā vadībā, taču trešajā ceturtdaļā "Warriors" izdevās 14:3 punktu izrāviens, kas ļāva uz brīdi izvirzīties vadībā ar 83:82.

Tomēr mača galotnē Bostonas komanda uzlaboja sniegumu aizsardzībā, tādējādi ļaujot "Warriors" ceturtajā ceturtdaļā gūt tikai 11 punktus. Teitums un Smārts bija precīzi uzbrukumā, bet "Warriors" zvaigzne Karijs mača noslēgumā savainoja potīti, kurš pēc tam vēl brīdi bija laukumā.

ESPN apkopojusi, ka 82% gadījumu komanda, kura trešajā spēlē pārņem vadību finālsērijā kļūst par čempioni.

Nākamā spēle risināsies sestdien agri no rīta pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!