Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences finālsērijas otrajā mačā Bostonas "Celtics" savā laukumā ar rezultātu 107:94 pārspēja Klīvlendas "Cavaliers", sērijā līdz četrām uzvarām panākot rezultātu 2-0.

Uzvarētājiem 23 punktus guva Džeilens Brauns, 18 punktus sameta Terijs Rozjērs, bet Els Horfords pievienoja 15 punktus un 10 atlēkušās bumbas. "Cavaliers" komandu šajā mačā "vilka" Lebrons Džeimss, kurš guva 42 punktus, izcīnīja 10 atlēkušās bumbas un izdarīja 12 rezultatīvas piespēles. Džeims guva 21 no 27 savas komandas punktiem pirmajā ceturtdaļā. Kevins Lavs Klīvlendas vienībai pievienoja 22 punktus un 15 atlēkušās bumbas.

Pirmajā puslaikā Džeimss savainoja kaklu sadursmē ar Bostonas spēlētāju Džeisonu Teitumu, un pēc šīs epizodes viņš vairs nespēlēja ar to pašu jaudu. Pēc šīs epizodes "Celtics" guva 71 punktu, bet ielaida tikai 47.

"Celtics" līdz šim NBA izslēgšanas spēlēs nekad nav izlaidusi 2-0 pārsvaru sērijā, bet "Cavaliers" NBA sasniegusi finālu sasniegusi iepriekšējos trīs gadus.

Rietumu konferences finālā jeb otrā pusfināla duelī Goldensteitas "Warriors" pirmajā mačā pārspēja Hjūstonas "Rockets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!