Foto: F64

Pašreizējie valsts čempioni "Ventspils" "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta cīņā piektdien izbraukumā ar 78:57 (20:13, 26:9, 21:14, 11:21) sakāva "Valmieru".

"Ventspils" sastāvā 19 punktus guva Džerajs Grānts, bet 16 pievienoja Māris Gulbis, kurš realizēja četrus no pieciem tālmetieniem. Tikmēr "Valmieras" sastāvā 12 punkti un desmit atlēkušās bumbas Dāvim Rozītim, bet par punktu mazāk guva Viktors Iļjins.

Jau ar pašu dueļa sākumu "Ventspils" basketbolisti ņēma spēles grožus savās rokās, lai gan pirmajās minūtēs valmieriešiem izdevās izvirzīties vadībā ar 5:0. Tiesa, turpinājumā mājiniekiem nebija cerību uz uzvaru, jo pēc lieliskas otrās ceturtdaļas "Ventspils" lielajā pārtraukumā devās ar 24 punktu pārsvaru - 46:22. Mača turpinājumā "Valmiera" nespēja lauzt cīņas gaitu, vien noslēdzošajā ceturksnī nedaudz samazinot atpalicību no pretiniekiem.

Šis "Ventspils" komandai bija otrais mačs trīs dienu laikā, jo trešdien tā Eiropas kausa mačā smagā cīņā ar 63:66 zaudēja Saloniku PAOK klubam no Grieķijas.

Tikmēr valmierieši līdz šim iepriekšējo cīņu aizvadīja otrdien, kad cieta pirmo neveiksmi Baltijas Basketbola līgā (BBL) šosezon, ar 85:96 izbraukumā piekāpjoties Lietuvas klubam Panevēžas "Lietkabelis".

Turnīra kopvērtējumā līderpozīcijā ar pieciem panākumiem piecos mačos atrodas Latvijas čempioni "Ventspils", bet bez zaudējumiem cīnās arī divas cīņas aizvadījušie vicečempioni "VEF Rīga". "Liepāja"/"Triobet" ar septiņiem panākumiem astoņos mačos ieņem stabilu trešo vietu, bet "Barons kvartāls" ar četriem panākumiem sešās cīņās pakāpušies uz ceturto vietu, apsteidzot "Jēkabpils" spēlētājus, kurus ar četrām uzvarām septiņos mačos panākusi "Jūrmala"/"Fēnikss".

"Jelgava" ar trim uzvarām astoņos mačos un "Valmiera" ar diviem panākumiem septiņās cīņās atrodamas attiecīgi septītajā un astotajā vietā. Tikmēr bez uzvarām turnīrā joprojām cīnās "Latvijas Universitāte" un "Saldus", kas aizvadījušas pa sešām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!