Foto: AFP/Scanpix

Valsts čempionvienība "Ventspils" savā pirmajā jaunās "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonas spēlē piektdien lauza cīņas gaitu un ar 68:62 (14:12, 14:22, 21:11, 19:17) izbraukumā uzvarēja "Jelgavu".

Uzvarētāju sastāvā teicamu sniegumu demonstrēja Džerajs Grānts, kuram 19 punkti un sešas atlēkušās bumbas. Tikmēr 12 punktus pievienoja vēl viens ventspilnieku leģionārs Trojs Bārnīss. Savukārt atgriešanās mačs Latvijas čempionātā šis bija Mairam Četmenam, kurš tajā guva septiņus punktus un veica četras rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Jelgavas" sastāvā 19 punktus iemeta Kristaps Pļavnieks, turklāt viņam arī septiņas rezultatīvas piespēles. 16 punkti Dāvja Geka rēķinā.

Lai gan ventspilnieki maču iesāka ar 9:3 izrāvienu, puslaika turpinājumā labāk veicās Jelgavas basketbolistiem, kuriem 17.minūtē izdevās panākt 30:21 sev par labu. Tiesa, "Ventspils" lauza cīņas gaitu un neļāva sāncenšiem atrauties tālāk - jau otrā puslaika sākumā Grānts panāca izlīdzinājumu 36:36.

Dueļa turpinājumā jau vadībā izvirzījās Kurzemes komanda, bet trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Salvis Mētra no "Jelgavas" ar tālmetienu samazināja rezultātu līdz 57:58. Pēc tam gan pieredzējušais Četmens ar divpunktu metienu panāca jau 64:59, bet Zemgales klubam atspēlēties vairs neizdevās.

Kamēr ventspilniekiem šī bija pirmā regulārā čempionāta spēle, "Jelgava" aizvadīja jau savu otro cīņu. Pirmajā mačā trešdien savā laukumā ar 55:80 tika zaudēts vicečempioniem "VEF Rīga".

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, ko iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", LBL turnīrā plāno iesaistīties vien pēc Jaungada. Pašlaik komandai nav atrasts sponsors, bet ieplānoto divu apļu vietā tā no 2015.gada janvāra varētu sacensties tikai vienā aplī.

Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas. Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!