Foto: F64

Latvijas čempioni "Ventspils" piektdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar 78:57 (28:12, 21:16, 5:15, 24:14) pieveica "Jelgava" komandu.

Ventspilnieki pārliecinoši kontrolēja notikumu gaitu pirmajā puslaikā, vispirms pirmo ceturksni noslēdzot jau ar 28:12, bet lielajā pārtraukumā dodoties ar 21 punkta pārsvaru (49:28). Tiesa, trešajā ceturtdaļā jelgavnieki demonstrēja pretestību, ļaujot Latvijas čempioniem gūt tikai piecus punktus un samazinot starpību vairs tikai līdz 11 punktiem (54:43).

Tiesa, "Ventspils" komanda atguvās noslēdzošajā ceturtdaļā, kad atkal spēja atjaunot pārsvaru virs 20 punktiem, dueļa noslēgumā vairs neradot šaubas par tā uzvarētāju.

"Ventspils" rindās 13 punktus guva Džerajs Grānts, bet 12 pievienoja Mārtiņš Meiers. Savukārt "Jelgavas" sastāvā 14 punkti Dāvim Gekam, bet 13 - lietuvietim Denisam Krestiņinam.

Šis mačs zīmīgs bija "Ventspils" vienības spēlētājam Akselim Vairogam, kuram tā bija 150.cīņa ventspilnieku sastāvā.

Ventspilniekiem šis bija pirmais mačs kopš pagājušā gada 17.decembra, bet jelgavniekiem - kopš 28.decembra.

Abas komandas iepriekš savā starpā tikās pērnajā oktobrī, kad "Ventspils" viesos uzvarēja smagā cīņā ar 68:62.

Pēdējos piecos mačos "Jelgavas" komanda izcīnījusi trīs uzvaras, bet "Ventspils" šosezon šajā turnīrā spēkojas tikai ar vienu zaudējumu.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kurai ir astoņas uzvaras deviņās spēlēs, bet tai ar 12 panākumiem 15 mačos seko "Jūrmala/Fēnikss" un "Liepāja/Triobet". Vicečempione "VEF Rīga" ar diviem panākumiem trijās cīņās atrodas vien ceturtajā pozīcijā, "Jēkabpils" basketbolisti ar desmit panākumiem 17 cīņās ir piektie, bet pirmo sešinieku ar astoņām uzvarām 15 spēlēs noslēdz pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošā "Barons/LDz".

"Jelgava" ar septiņām uzvarām 17 mačos atrodama septītajā vietā, apsteidzot "Valmieru", kuras rēķinā ir pieci panākumi 16 cīņās. Tikmēr "Latvijas Universitātes" un "Saldus" rēķinā ir attiecīgi trīs un divas uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!