Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Smagu uzvaru Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlē sestdien izcīnīja "Cēsis" komanda, tomēr šis panākums garantēja pirmo vietu regulārās sezonas noslēgumā.

Aizvadītajā mačā cēsnieces ar rezultātu 69:66 (13:14, 23:18, 15:21, 18:13) izbraukumā pieveica Igaunijas spēcīgāko komandu Tallinas "Eclex".

Ceturtās ceturtdaļas vidū pāris minūtēs no 57:60 "Cēsis" komanda spēja panākt 66:60. Igaunietes vēl spēja pietuvoties līdz 64:66, tomēr pēdējā minūtē Zane Zeltiņa ar precīzu tālmetienu izgaisināja šaubas par uzvarētāju.

Uzvarētājām ar 21 gūto punktu palīdzēja Dita Liepkalne, bet ar 16 punktiem un desmit bumbām zem groziem atzīmējās Kristīne Silarāja.


"Cēsis" komandai pašlaik veselības problēmu dēļ nevar palīdzēt līgas februāra vērtīgākā spēlētāja Zane Jākobsone, kurai šonedēļ veikta operācija, un komandā tomēr neatgriezīsies pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) izslēgšanas turnīra vērtīgākā spēlētāja Kimberlija Batlere, kura vasarā piedalījās Londonas olimpiskajās spēlēs, vēsta klubs.

Svarīgu uzvaru cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs sestdien izcīnīja RTU/"Merks" komanda, kas, pateicoties lieliskam Lauras Auderes sniegumam, ar 93:86 izbraukumā pieveica "Tallinas Universitātes" komandu.

Šajā mačā Audere izcēlās ar 43 gūtajiem punktiem un 16 atlēkušajām bumbām, turklāt realizēja visus septiņus izmestos tālmetienus. Savukārt 19 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Dainai Lazdeniecei.

Tikmēr neveiksmi cieta Latvijas U-16 izlase, kas pastarīšu cīņā ar 53:72 (16:19, 12:16, 19:23, 6:14) izbraukumā atzina Raplas "AmEst" pārākumu.

Latvijas klubam ar 13 punktiem un deviņām bumbām zem groziem palīdzēja Paula Strautmane.

Čempionāta kopvērtējumā Latvijas čempionvienība "Cēsis" tikusi pie 19 uzvarām 19 mačos. Otro vietu ar 18 uzvarām 21 mačā ieņem "TTT Rīga", bet tai ar 16 panākumiem 21 cīņā seko Igaunijas čempionvienība Tallinas "Eclex".

Ar 14 uzvarām 20 spēlēs ceturtajā vietā nostiprinājās RTU/"Merks", kura turpina tuvoties dalībai finālčetrinieka turnīrā, bet piektajā pozīcijā ar 12 panākumiem 19 mačos seko "Liepājas Papīrs". Astoto vietu ar septiņiem panākumiem 20 mačos ieņem "TTT Rīga-Juniores", LU ar četrām uzvarām 19 spēlēs atrodas devītajā vietā, bet U-16 izlase ar trim panākumiem 18 cīņās atkrita uz kopvērtējuma 11.vietu.

Pamatturnīrā septiņas Latvijas un piecas Igaunijas vienības sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!