Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pārliecinošu uzvaru Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlē otrdien izcīnīja Latvijas čempiones "Cēsis", kas ar 107:43 (25:11, 26:11, 28:11, 28:10) izbraukumā pārspēja Latvijas U-16 izlasi.

Cēsnieces turnīrā tādējādi joprojām cīnās bez zaudējumiem.

Uzvarētāju labā 20 punktus guva Anda Eibele, 19 punktus iekrāja amerikāniete Keiša Hemptone, par punktu mazāk Zanes Jākobsones kontā, bet Dita Liepkalne tika pie desmit punktiem un 12 atlēkušajām bumbām.

Pie punktiem tika visas 11 mačam pieteiktās čempionvienības spēlētājas.

Savukārt Latvijas U-16 izlasē rezultatīvākā ar 15 punktiem bija Amanda Betlere.

Čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā joprojām atrodas "Cēsis" komanda, kuras kontā ir 12 uzvaras 12 mačos. Otrā ir Igaunijas čempionvienība Tallinas "Eclex", kas izcīnījusi desmit uzvaras 11 spēlēs, bet tai ar desmit uzvarām 12 mačos seko "TTT Rīga" komanda.

Septiņas uzvaras 11 spēlēs ir "Liepājas papīrs" komandai, tai ar septiņiem panākumiem 12 cīņās seko RTU/"Merks", bet sesto vietu ar sešiem panākumiem 12 mačos ieņem "TTT Rīga-Juniores".

No pārējām Latvijas komandām "Latvijas Universitātes" (LU) basketbolistes ar trim uzvarām 11 spēlēs ieņem kopvērtējuma devīto vietu, bet pozīciju zemāk ar trim panākumiem 13 cīņās ir Latvijas U-16 izlase.

Pamatturnīrā septiņas Latvijas un piecas Igaunijas vienības sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!